Pasaulē
2023. gada 19. oktobris, 10:18

Vai Maskava spēj aizsargāt Krimas tiltu? Vērtē britu izlūkdienesti

Jauns.lv

Krimas tilts ir liela un neaizsargāta struktūra. Lai to pasargātu no atjautīgajiem Ukrainas specdienestiem, būs jāpieliek lielas pūles un līdzekļi, ziņo Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Britu izlūkdienests vēsta, ka Krievijas vicepremjers Marats Husnuļins 14. oktobrī paziņoja, ka Ukrainas 2023. gada jūlijā uzbrukumā Krimas tiltam nodarītie postījumi ir novērsti pirms termiņa.

foto: Ekrānuzņēmums
Lai gan tilts pilnībā darbojas, tā izmantošana joprojām ir ierobežota procedūru dēļ, kas tika ieviestas pēc pirmā Ukrainas trieciena.

Lai gan tilts pilnībā darbojas, tā izmantošana joprojām ir ierobežota procedūru dēļ, kas tika ieviestas pēc pirmā Ukrainas trieciena 2022. gada oktobrī. Kravas automašīnas un degviela joprojām tiek pārvadāta ar prāmi, teikts ziņojumā.

Pēc britu izlūkdienestu domām Krimas tilts paliks vitāli svarīgs posms Krievijas okupētās Krimas un Maskavas spēku uzturēšanā Ukrainas dienvidos. Tomēr tagad tilts rada ievērojamu drošības slogu, tāpēc ir nepieciešama vairāku komponentu aizsardzība, tostarp pretgaisa aizsardzības sistēmu un apkalpes izmantošana, kas citādi tiktu izvietota citur.

Krievijas spēku spēju aizsargāt šo "lielo un neaizsargāto" struktūru turpinās apdraudēt "Ukrainas militāro un drošības dienestu atjautība", norāda Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Putins pie "Kamaz" stūres atklāj Krimas tiltu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien atklājis tiltu, kas savieno Krieviju ar Ukrainai piederošo, taču okupēto Krimas pussalu, pārbraucot pāri tiltam ...

gallery icon

Krimas tiltam tapusi 6000 smaga metāla arka

Arkas garums ir 227 metri, un līdz ar tās uzsliešanu pabeigts tilta, kas savieno Krieviju ar anektēto pussalu, redzamākais posms.

gallery icon