foto: Ian Rutherford / Alamy/ Vida Press
Kaijas paralizē Venēcijas lidostas darbu – situāciju glābj piekūns
Kaija un Venēcija.
Pasaulē
2023. gada 16. oktobris, 19:50

Kaijas paralizē Venēcijas lidostas darbu – situāciju glābj piekūns

Jauns.lv

Venēcijas Marko Polo lidosta, kas atrodas uz ziemeļiem no pilsētas, ar skrejceļu blakus lagūnai, ir piektā noslogotākā lidosta Itālijā un lielākā valsts ziemeļos ārpus Milānas apgabala. Taču aviosatiksme pagājušajā piektdienas rītā viss apstājās, kad skrejceļa galā pulcējās kaiju bars, vēsta CNN.

Lidojumi tika apturēti laikā no plkst.9.54 līdz plkst.10.45 apstiprināja lidostas pārstāvis. Divdesmit ienākošie reisi tika novirzīti uz citām lidostām Itālijas ziemeļos - Trevīzo, Veronu, Triesti un Milānu.

Lai gan Trevīzo ir 30 minūšu autobusa brauciena attālumā, tiem, kas novirzīti uz Triesti un Milānu, bija jāsaskaras ar divu līdz trīs stundu braucienu, lai nokļūtu atpakaļ Venēcijā.

Kamēr aviokompāniju "lielie putni" devās uz citām lidostām, kurās nav kaiju, Venēcijas lidostas pārvaldības uzņēmuma “SAVE” darbinieki īstenoja standarta procedūru pret kaijām. Lai padzītu kaiju barus Venēcijas lidostā “strādā” piekūns, kurš izdzenāja ap 200 kaiju lielo baru.

Kad piekūns bija pabeidzis savu darbu un kaijas bija devušās tālāk, pulksten 11.20 lidosta atgriezās normālā režīmā.

Putnu bari ap lidostām var būt bīstami lidmašīnām.

Iespējams, ka visslavenākais putnu sadursmes incidents notika 2009. gadā, kad “US Airways” lidmašīna, kas bija ceļā no Ņujorkas LaGuardia uz Šarloti. Lidmašīna paceļoties notrieca Kanādas zosu baru, un apkalpe bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Hadzonas upē.

"US Airways" lidmašīna Hudzonas upē.

"US Airways" lidmašīna Hudzonas upē.

gallery icon