foto: ZUMAPRESS.com
Amatpersonas: Gazas joslā nogalināti 198 palestīnieši un 1610 ievainoti
Gazas josla, Palestīna.
Pasaulē
2023. gada 7. oktobris, 17:24

Amatpersonas: Gazas joslā nogalināti 198 palestīnieši un 1610 ievainoti

Jauns.lv/LETA

Gazas joslā sestdien nogalināti vismaz 198 palestīnieši un 1610 ievainoti, ziņo radikālā islāmistu grupējuma "Hamas" kontrolētās Gazas joslas Veselības ministrija.

Ministrija nesniedza datus, kurās vietās cilvēki gājuši bojā, kā arī to, vai tie bijuši "Hamas" kaujinieki vai civilisti.

Izraēlas armija sestdien veica triecienus Gazas joslai pēc palestīniešu kaujinieku uzbrukuma Izraēlai.

Palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas uzbrūk Izraēlai

Sestdienas rītausmā palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas uz Izraēlu izšāva desmitiem raķešu, nogalinot vienu cilvēku un 15 ievainojot. Reaģējot uz ...

gallery icon

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki veikuši atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījušies kaujās ar iebrucējiem.