Pasaulē
2023. gada 5. oktobris, 22:30

Varbūt Prigožins pats uzspridzināja savu lidmašīnu, stāsta Putins

Jauns.lv

Pusotru mēnesi pēc algotņu grupējuma "Vagner" īpašnieka Jevgēņija prigožina un visas vadības gala aviokatastrofā Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka vainīgs varētu būt pats Prigožins vai kāds no viņa biedriem.

"Aviokatastrofā bojāgājušo ķermeņos atrada rokas granātu fragmentus. Ārējas iedarbības uz lidmašīnu nebija, tas ir jau konstatēts fakts," paziņoja Putins. "Diemžēl netika veikta ekspertīze par alkohola vai narkotisko vielu klātbūtni bojā gājušo asinīs, kaut gan mēs zinām, ka pēc zināmiem notikumiem kompānijā Sanktpēterburgā FDD atrada ne tikai desmit miljardus skaidrā naudā, bet arī piecus kilogramus kokaīna, bet atkārtoju vēlreiz, manuprāt, šādu ekspertīzi vajadzēja veikt, taču tā nenotika."

ASV un citu rietumvalstu valdības tur aizdomās Kremli, ka tas ir organizējis algotņu grupējuma "Vagner" vadības likvidāciju.

Krievijā sēro par Prigožina nāvi

Pēc ziņām par Jevgeņija Prigožina un "Vagner" komandiera Dmitrija Utkina nāvi 23. augusta vakarā dažādās Krievijas pilsētās sāka parādīties improvizēti ...

gallery icon

Jevgeņija Prigožina kapavieta, sērojošie un apsardze

Sanktpēterburgā vakar, 29. augustā, notika slēgta atvadu ceremonija no “Vagner” dibinātāja un vadoņa Jevgēņija Prigožina, kurš gāja bojā aviokatastrofā 23.augustā, ...

gallery icon

23.augustā Tveras apgabalā nogāzās Jevgēņijam Prigožinam piederošā lidmašīna "Embraer Legacy 600". Atbilstoši Krievijas aviācijas pārvaldes informācijai lidmašīnā atradās desmit cilvēki - trīs apkalpes locekļi un septiņi pasažieri. Pasažieru vidū bija vairāki "Vagner" vadības locekļi, tostarp Prigožina "labā roka" Dmitrijs Utkins.

Daudzi uzskata, ka Prigožina lidmašīnas nogāšanās nenotika nejauši 23.augustā — tieši divus mēnešus pēc "vagneriešu" dumpja sākuma 23.jūnijā.