Pasaulē
2023. gada 18. septembris, 13:04

VIDEO: ukraiņu triecienbrigāde ļauj ieskatīties cīņā par Kliščijivkas atbrīvošanu

Jauns.lv

Ukrainas militārpersonas parādīja, kā viņi atbrīvoja Kliščijivkas ciemu Doneckas apgabalā. Viena no cīņām fiksēta arī video, vēsta Ukrainas Iekšlietu ministrija.

"Cīņa par Kliščijivku ar triecienbrigādes "Ļutj" kaujinieku acīm," teikts ziņojumā.

Kadros var redzēt, kā uzbrukuma vienības iznīcina ienaidnieka tankus, iesaistās ielu apšaudēs un atrod krievu okupantus, kas patvērušies pussagrautās ēkās un namos.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukraiņu triecienbrigādes "Ļutj" kaujinieki piedalās Kliščijivkas atbrīvošanā.

Doneckas apgabala Kliščijivkas atbrīvošana

17. septembrī Ukrainas bruņotie spēki atbrīvoja Kliščijivkas ciemu pie Bahmutas. Turklāt, neskatoties uz Aizsardzības spēku kontroli pār apdzīvoto vietu, krievi cenšas ciemu ieņemt. Jau pirmdien, 18. septembrī, aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara apstiprināja Kliščijivkas atbrīvošanu. Pēc Maļaras teiktā, Ukrainas bruņotie spēki veic uzbrukuma operācijas Bahmutas virzienā, neizmantojot papildu resursus un materiālos līdzekļus.

Ukrainas Bruņotie spēki aizvadītajā nedēļā no Krievijas okupācijas atbrīvojuši 7,2 kvadrātkilometrus teritorijas, pirmdien paziņoja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

No tiem divi kvadrātkilometri atbrīvoti Bahmutas virzienā, bet 5,2 kvadrātkilometri valsts dienvidos, televīzijā sacīja Maļara.

Viņa piebilda, ka kopš pretuzbrukuma sākuma Bahmutas virzienā atbrīvots 51 kvadrātkilometrs teritorijas, bet valsts dienvidos - vairāk nekā 260 kvadrātkilometri teritorijas.