foto: EPA/Scanpix
Polijā vīrieti un viņa meitu apsūdz slepkavībās un incestā: pagrabā atrod trīs mirušus zīdaiņus
Foto no notikuma vietas.
Pasaulē
2023. gada 18. septembris, 10:20

Polijā vīrieti un viņa meitu apsūdz slepkavībās un incestā: pagrabā atrod trīs mirušus zīdaiņus

Jauns.lv

Kādā ciemā Polijas ziemeļos, policija mājas pagrabā atradusi trīs zīdaiņu līķus, kā arī aizturējusi 54 gadus vecu vīrieti un viņa 20 gadus veco meitu apsūdzībās par slepkavībām un incestu. Par to sestdien, 16. septembrī, paziņoja Polijas telekompānija TVN24.

Pirmā jaundzimušā bērna līķis tika atrasts vēl piektdien, 15. septembrī. Uzreiz uz aizdomu pamata par slepkavību aizturētas divas personas: 54 gadus vecs vīrietis un 20 gadus veca sieviete, kura ir viņa meita un bojā gājušā bērna māte, atsaucoties uz TVN24, raksta TSN.

Piektdien vēlu vakarā tajā pašā vietā tika atrasts otra zīdaiņa līķis ievērojamas sadalīšanās stāvoklī. Sestdienas rītā izmeklētāji paziņoja par trešā pagrabā apraktā bērna līķa atrašanu.

foto: EPA/Scanpix
Foto no notikuma vietas.

Sestdien Gdaņskas apgabala prokuratūras pārstāvis Mariušs Dušinskis paziņoja par veiktajiem izmeklēšanas pasākumiem ar aizturēto 20 gadus veco sievieti. "Prokurors viņai inkriminēja trīs noziegumu izdarīšanu. Divi ir par slepkavību, bet trešais noziegums ir incests."

Pēc apsūdzības slepkavībā sievietei draud mūža ieslodzījums, par asinsgrēku saskaņā ar Polijas Kriminālkodeksu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim mēnešiem līdz pieciem gadiem.

Tāpat prokuratūrā nogādāts sievietes 54 gadus vecais tēvs. Pēcpusdienā prokurors Dušinskis paziņoja, ka vīrietim uzrādīta apsūdzība trīs slepkavības punktos jaundzimušo un divu incesta lietā. Otra no šīm pēdējām apsūdzībām ir saistīta ar otru meitu.

Jaundzimušo līķu sekcija, kam jānosaka viņu nāves cēlonis, plānota svētdien. Šajā pašā dienā gaidāma iesniegumu iesniegšana par aizdomās turamo apcietināšanu.

Tēmas