Pasaulē
2023. gada 25. augusts, 16:08

VIDEO: krusti kaudzē, "varoņi" zem asfalta - Krievijā līdz ar zemi nolīdzina "vagneriešu" kapavietas

Jauns.lv

Šonedēļ pasaule kārtējo reizi pārliecinājās par to, ko Vladimirs Putins teica jau sen - nodevību viņš nepiedod arī tiem, kuri itin cieši iesaistījušies viņa noziedzīgo plānu realizēšanā. Taču vietējie sākuši domāt, ka no debesīm izsistā "Vagner" šefa Jevgēņija Prigožina gadījumā, iespējams, plānota ne vien "novākšana", bet arī izdzēšana no vēstures.

"Šo obelisku atklāja Jevgēņijs Prigožins, bet te blakus bija kapavietas - tās visas ir nojauktas! Ko jūs darāt, Dieva nebīstaties?" sašutis savā video ir vīrietis "Vagner" t-kreklā.

Kadros redzama netālu no Jekaterinburgas savulaik izveidotā "Vagner" kaujinieku - tostarp arī no cietumiem izvilkto noziedznieku - kapavieta.

Prigožins savulaik šo kapavietu emocionāli savos sociālajos tīklos demonstrēja kā savas rūpes par Krieviju un tās aizstāvjiem.

Video arī saskatāms, ka laukumu, kurā gulst Krievijā nogādātās Ukrainas okupantu atliekas, strādnieki ir sākuši noklāt ar cietu segumu.

Jāteic, ka "oficiālā" informācija par tur notiekošo liecina, ka faktiski norit "labiekārtošanas" darbi.

Krievijas informācijas resurss e1.ru gan piebilst, ka šīs aktivitātes vienlaikus ierobežo "Vagner" un Prigožina atbalstītāju iespējas pulcēties un demonstratīvi pieminēt kaujinieku grupējuma vadoni.

Jau vēstīts, ka 23. augusta vakarā, Krievijas Tveras apgabalā nogāzās Prigožina privātā lidmašīna "Embraer" ar septiņiem pasažieriem un trim apkalpes locekļiem, un viņi visi gāja bojā.

Starp pasažieriem bija Prigožins un vairāki "Vagner" komandieri.

Oficiāli Prigožina bojāeja nav apstiprināta. Taču Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kā arī citi Krievijas politiķi (konkrēti Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs) jau faktiski izteikuši līdzjūtību šajā sakarā.

ASV, pēc Rietumu mediju ziņām, pieļauj, ka Prigožina biznesa džetā ielikta bumba. Rietumu valstu ierēdņi uzskata, ka pavēli iznīcināt lidmašīnu personīgi devis Putins.