foto: Sociālie tīkli
Krievijas bērnu nolaupītājas padomnieks simpatizē nacisma idejām
Par Ukrainas bērniem gādā Aleksejs Petrovs – “īstens ārietis” no Krievijas.
Pasaulē
2023. gada 11. augusts, 06:36

Krievijas bērnu nolaupītājas padomnieks simpatizē nacisma idejām

Jauns.lv

Atklājušās Krievijas prezidenta pilnvarotās personas bērnu tiesību jautājumos Marijas Ļvovas-Belovas padomnieka Alekseja Petrova idejiskās simpātijas – viņš vismaz agrāk bijis neonacistu grupējuma “WotanJugend” piekritējs, kas propagandē baltās rases pārākumu.

Aģentūra “Reuters” izpētījusi, ka Petrovs vismaz četrus gadus sociālajos tīklos publicējis šāda veida saturu, laikā, kad viņam bija 16 līdz 19 gadi. Jaunietis izvietojis foto ar krekliem, kur atainots ķeltu krusts vai skaitlis 88 – nacistu aprindās tas nozīmē “Heil Hitler”, H ir astotais burts latīņu alfabētā. 

Petrova lapā “VKontakte” atrasts komentārs: “Romas sveiciens, no sirds uz sauli” (gan fašistu, gan nacistu sveiciens ar labo roku augšup), “WotanJugend” video un neonacistu festivāla anotācija. Līdzīgas izpausmes redzētas Petrova kontos “Skype” un “Instagram”, kuras novāktas, kad ar viņu sazinājās žurnālisti.

Pašlaik Petrovam ir 27 gadi, viņš kūrē projektu “Bērniem tieši rokās”, kam esot jānodrošina viss nepieciešamais bērniem un viņu vecākiem “Krievijas jauno subjektu teritorijās”, proti, Krievijas okupētajos apgabalos Ukrainā.

Arī tagad Petrovs bijis atrodams divās ultralabējo grupās sociālajos tīklos, tostarp “Paliec balts”, kas sludina “Lielkrievijas atdzimšanu”. Sarunā ar “Reuters” Petrovs paudis, ka viņam nekad nav bijis sakaru ar “neonacistu organizācijām” un viņš nevarot atcerēties, ko publicējis pirms daudziem gadiem. 

Krievija nolaupījusi ap 20 000 Ukrainas bērnu. Starptautiskā Krimināltiesa par to izdevusi Krievijas diktatora Vladimira Putina un viņa pilnvarotās personas bērnu tiesību jautājumos Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderi.