foto: AFP/Scanpix
Ceļā uz Itāliju nogrimstot migrantu laivai, noslīcis 41 cilvēks
Memoriāls Kalabrijā, kur pēc laivas nogrimšanas 26. februārī noslīka vismaz 72 migranti
Pasaulē
2023. gada 9. augusts, 12:28

Ceļā uz Itāliju nogrimstot migrantu laivai, noslīcis 41 cilvēks

Jauns.lv

Nogrimstot migrantu laivai, 41 cilvēks noslīcis ceļā uz Itālijas Lampedūzas salu, izdzīvojušie paziņoja vietējiem medijiem.

Katastrofā izdzīvojušie četri cilvēki paziņoja glābējiem, ka laiva ceturtdienas rītā no Sfaksas Tunisijā bija devusies uz Itāliju, taču pēc dažām stundām apgāzās un nogrima, vēsta "Reuters". Izglābtās personas, kuras uz Eiropu devās no Kotdivuāras un Gvinejas, vispirms uzņēma kravas kuģis, pēc tam viņas nodeva Itālijas krasta apsardzei. Izglābtie stāstīja, ka laivā atradās 45 cilvēki, tostarp trīs bērni.

Pagaidām nav skaidrs, vai šī katastrofa ir saistīta ar svētdien ziņotajām divām migrantu laivu katastrofām, kurās pazuduši apmēram 30 cilvēki. Itālijas krasta apsardze paziņoja, ka uzņēma 57 izdzīvojušos un izvilka divus noslīkušos, un vismaz viena no nogrimušajām laivām bija devusies no Sfaksas. Savukārt Tunisijas varas iestādes pirmdien paziņoja, ka atrasti 11 bojāgājušie, bet 44 personas joprojām pazudušas, kad svētdien pie Sfaksas nogrima migrantu laiva. 

Šogad vairāk nekā 1800 cilvēku gājuši bojā, mēģinot no Āfrikas nokļūt Eiropā. Sfaksas ostas pilsēta Tunisijā ir viens no populārākajiem migrantu kuģošanas sākumpunktiem. Itālijas Iekšlietu ministrija pirmdien paziņoja, ka šogad valstī pa jūru jau ieradušies apmēram 93 700 migrantu, salīdzinot ar 44 700 migrantiem analoģiskā laika posmā pērn.

Pēdējo dienu laikā Itālijas robežapsardzes spēki un labdarības organizācijas izglābušas vēl apmēram 2000 cilvēku, kuri nogādāti Lampedūzā.