foto: AFP/Scanpix
Atkal droni lido uz Maskavu? Krievijas amatpersonas stāsta par to notriekšanu
"Pantsir S-1" pretgaisa aizsardzības sistēma uz Krievijas Aizsardzības ministrijas jumta
Pasaulē
2023. gada 9. augusts, 08:20

Atkal droni lido uz Maskavu? Krievijas amatpersonas stāsta par to notriekšanu

Jauns.lv/LETA

Krievija ir notriekusi divus Ukrainas kaujas dronus, kas lidoja uz Maskavu, trešdienas rītā paziņoja Krievijas amatpersonas.

"Tika reģistrēts divu kaujas dronu mēģinājums ielidot pilsētā. Abus notrieca pretgaisa aizsardzība," lietotnē "Telegram" paziņoja Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins.

Viņš informēja, ka viens drons tika notriekts Domodedovas lidostas rajonā Maskavas dienvidu nomalē, bet otrs notriekts Minskas šosejas rajonā uz rietumiem no Maskavas. Notikuma vietā ieradušies ārkārtas situāciju dienesti. 

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka Ukraina mēģinājusi sarīkot uzbrukumu, izmantojot bezpilota lidaparātus.

"Pretgaisa aizsardzība iznīcināja divus bezpilota lidaparātus," teikts ministrijas paziņojumā, piebilstot, ka nav ziņots par cietušajiem vai postījumiem.

Tas ir vismaz trešais šāda veida uzbrukums pie Maskavas vienas nedēļas laikā. Svētdien Ukrainas droni tika notriekti Podoļskas rajonā Maskavas nomalē, bet pirmdien - pie Kalugas apgabala, informēja Krievijas amatpersonas.

Krievijas Aizsardzības ministrija ceturtdien paziņoja, ka ir notriekusi septiņus dronus pie Kalugas pilsētas, kas atrodas nepilnus 200 kilometrus uz dienvidrietumiem no Maskavas.

Naktīs uz 30.jūliju un 1.augustu droni nodarīja postījumus Maskavas biznesa rajona "Moscow City" ēkās.

Dronu uzbrukumi Krievijā pēdējos mēnešos nav retums. Ukraina nav tieši uzņēmusies atbildību, taču Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 30.jūlijā sacīja, ka karš pakāpeniski atgriežas Krievijas teritorijā, un uzsvēra, ka tas ir neizbēgams un taisnīgs process.