foto: AFP/Scanpix
Vētras dēļ Dienvidkorejā evakuē tūkstošiem skautu
Skautus evakuē pirms Dienvidkorejā gaidāmās vētras
Pasaulē
2023. gada 8. augusts, 22:26

Vētras dēļ Dienvidkorejā evakuē tūkstošiem skautu

Jauns.lv/LETA

Tuvojošās vētras dēļ Dienvidkoreja sākusi evakuēt desmitiem tūkstošus jauniešu no pasaulē lielākās skautu nometnes, kas šomēnes norisinās Dienvidkorejas rietumu piekrastē.

Sākotnēji bija plānots, ka nometne norisināsies no 1.augusta līdz 12.augustam, bet taifūna "Khanun" tuvošanās likusi varasiestādēm evakuēt nometnes dalībniekus.

Lai nogādātu vairāk nekā 36 000 jauniešu uz Seulu un citiem drošākiem reģioniem, tiek izmantoti vairāk nekā 1000 autobusi. Dalībnieki uz Dienvidkorejas valsts rēķina tiks izmitināti viesnīcās, studentu kopmītnēs un mācību centros.

Dienvidkorejas valdība skaidroja, ka jaunieši evakuēti piesardzības nolūkos, lai garantētu viņu drošību.

Taifūns virzās uz Korejas pussalu, ko varētu skart ceturtdien, ziņoja Dienvidkorejas meteoroloģijas dienests. Valstī gaidāms spēcīgs vējš un lietus.

Laikapstākļi šogad skautus nav lutinājuši. Sākoties nometnei, jaunieši pieredzēja lielu karstumu, un tūkstošiem skautu no Lielbritānijas, ASV un Singapūras jau devušies prom.

Dalībai nometnē kopumā bija reģistrējušies 43 000 skautu no 158 valstīm. Pasaules skautu nometne tiek organizēta reizi četros gados.