Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Fanošana par futbolu pazudinājusi kārtējo mafiozi
La Porta svin "Napoli" uzvaru (ekrānuzņēmums)
Pasaulē

Fanošana par futbolu pazudinājusi kārtējo mafiozi

Jauns.lv

Grieķijas Korfu salā pēc 11 gadu bēguļošanas notverts bīstams itāļu mafiozi, kas cieši saistīts ar Neapoles noziedzīgo organizāciju "Camorra". Iekrišanas iemesls — viņš tik ļoti priecājies par sava mīļotā kluba "Napoli" Itālijas čempionu titulu, ka nejauši nokļuva kāda fotogrāfa redzeslokā un tika atpazīts.

Fanošana par futbolu pazudinājusi kārtējo mafiozi...

60 gadus vecais Vinčenco La Porta bija Itālijas 100 visbīstamāko noziedznieku sarakstā, aizmuguriski notiesāts par dalību noziedzīgā organizācijā, nodokļu nemaksāšanu un krāpniecību. Ja viņu izdos Itālijai, viņam draud 14 gadu un 4 mēnešu ieslodzījums, vēsta "Mirror".

Noziedznieku atrada, pateicoties fotogrāfijai, kur viņš Korfu salā redzams svinam "Napoli" pirmo triumfu pēdējo 33 gadu laikā. "Viņu nodeva kaislība uz futbolu un Neapoli. Pēc komandas uzvaras čempionātā La Porta nespēja atturēties no līksmošanas," paziņoja Neapoles policija. La Portu notvēra, kad viņš mēģināja aizbēgt ar mopēdu.

Viņa advokāts paziņoja, ka La Porta Grieķijā izveidojis jaunu ģimeni. "Viņam ir deviņgadīgs dēls, un viņš strādā par pavāru, lai savilktu galus. Viņam ir problēmas ar sirdi. Ja viņu izdos, ģimenei draud nabadzība."

La Porta apsūdzēts par dalību Kontini klanā, kas sadarbojas ar Neapoles "Camorra", kuru gan uzskata par mazāk varenu salīdzinājumā ar Kalabrijas "‘Ndrangheta" un Sicīlijas "Cosa Nostra", taču tā iesaistīta vērienīgās noziedzīgās darbības Neapoles apkaimē un citur, tostarp slepkavībās, narkotiku un ieroču tirdzniecībā, krāpšanā, nodokļu nemaksāšanā un korupcijā.