Medvedevs joprojām fantazē, ka Ukraina "atrāpos uz ceļiem, lūdzot žēlastību"
foto: REUTERS/SCANPIX
Kādreizējais liberālis, bet nu vārdos visniknākais kaujas vanags Dmitrijs Medvedevs
Pasaulē
2023. gada 6. augustā, 18:20

Medvedevs joprojām fantazē, ka Ukraina "atrāpos uz ceļiem, lūdzot žēlastību"

Jauns.lv

Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs kārtējā virtuālajā tirādē pauž pārliecību, ka nekādas miera sarunas nav vajadzīgas, bet Ukrainai ir "jāatrāpo uz ceļiem, lūdzot žēlastību".

Medvedevs joprojām fantazē, ka Ukraina "atrāpos uz...

Liekulīgi stāstot, ka "grūti nosodīt vēlēšanos pabeigt karu" un norādot uz ANO hartu par suverenitāti un nāciju tiesībām uz pašnoteikšanos, savā "Telegram" kanālā Medvedevs kārtējo reizi nacistu stilā apgalvo, ka tāda valsts kā Ukraina nedrīkst pastāvēt, bet miera sarunas nav vajadzīgas, jo pretiniekam uz ceļiem ir jālūdz žēlastība.

"Jebkādiem priekšlikumiem par mieru ir cerības uz sekmēm, ievērojot trīs galvenos nosacījumus. 1. Abu konflikta pušu piedalīšanās, bet tā nav. 2. Vēsturiskā konteksta ievērošana: Un tas ir šāds: Ukrains valsts nekad nav pastāvējusi līdz 1991. gadam. Tā ir Krievijas impērijas atlūza. 3. Pašreizējo realitāšu ievērošana. Un tās ir šādas: Ukraina ir pussabrukšanas stāvoklī, bet tās teritorijas daļa atgriezās Krievijā. Starpniekam, kurš ir gatavs atzīt šīs acīmredzamās lietas, ir izredzes uz sekmēm. Visiem pārējiem — nekādu."

Tiesa, Medvedevs steidz piebilst, ka "pašas sarunas pašlaik nav vajadzīgas. Ienadiniekam ir jāatrāpo uz ceļiem, lūdzot žēlastību."