Krievijā joprojām strādā 140 lietuviešu uzņēmumu; tostarp „Viciunai Group“, kas ražo latviešu iecienītās krabju nūjiņas
foto: Shutterstock
1991. gadā dibinātais uzņēmums "Viciunai Group" ir lietuviešu biznesa veiksmes stāsts - viens no lielākajiem krabju nūjiņu, surimi produktu un zivju produktu ražotājiem Eiropā. Šie ražojumi pazīstami ar zīmolu "Vici". (Ilustratīvs foto)
Pasaulē
2023. gada 3. augustā, 13:02

Krievijā joprojām strādā 140 lietuviešu uzņēmumu; tostarp „Viciunai Group“, kas ražo latviešu iecienītās krabju nūjiņas

Jauns.lv / LETA

Krievijas Valsts juridisko personu reģistrā ir vairāk nekā 140 kompāniju ar Lietuvas kapitālu, vēsta lietišķo ziņu portāls "Verslo žinios", kas reģistrus pētījis kopā ar Igaunijas lietišķo laikrakstu "Aripaev" un tā izdevumu "Delovije vedomosti".

Krievijā joprojām strādā 140 lietuviešu uzņēmumu; ...

Krievijas reģistra dati liecina, ka pērn Lietuvas kapitāla kompāniju apgrozījums bija ap 368 miljoniem eiro, bet tīrā peļņa - 37,86 miljoni eiro (pēc 1.augusta valūtas maiņas kursa).

Kā ziņo "Verslo žinios", lielākos ieņēmumus Krievijā guvuši ražošanas, tirdzniecības, loģistikas un citu nozaru uzņēmumi, kurus vada Kauņas mērs Visvalds Matijošaitis un viņa biznesa partneris Ļuds Skerus.

"Viciunai Group" jeb "VG Holding" kā akcionārus norādījuši vismaz 8 uzņēmumus, kas darbojas Krievijā: "Viciunai-Rus", "BaltKo", "Transim Logistik", "Fort Trans Logistik", "Frost Logistik", loģistikas uzņēmums "Centrus", "ViciRusTrans", "Refterminal", raksta "Verslo žinios".

Vairāki "Verslo žinios" aptaujātie uzņēmumu vadītāji uzsvēra, ka viņu Krievijā esošie uzņēmumi neveic komerciālo darbību, bet to likvidācija un noņemšana no uzskaites ir sarežģīta, nav iespējams tos pārdot, kā arī likvidācijas vai pārdošanas procesi ir apstājušies.

1991. gadā dibinātais uzņēmums "Viciunai Group" ir lietuviešu biznesa veiksmes stāsts - viens no lielākajiem krabju nūjiņu, surimi produktu un zivju produktu ražotājiem Eiropā. Šie ražojumi pazīstami ar zīmolu "Vici".

foto: Shutterstock
Zīmola "Vici" produkti. (Ilustratīvs foto)
Zīmola "Vici" produkti. (Ilustratīvs foto)