foto: REUTERS/SCANPIX
Maskavā atkal noticis dronu uzbrukums ministriju ēkai biznesa rajonā
Drošības dienestu darbinieki izmeklē bojātu biroju ēku Maskavas pilsētā.
Pasaulē
2023. gada 1. augusts, 08:05

Maskavā atkal noticis dronu uzbrukums ministriju ēkai biznesa rajonā

Jauns.lv/LETA

Maskavā naktī uz otrdienu drona triecienā atkal nodarīti postījumi augstceltnei biznesa rajonā "Moscow City", paziņoja Krievijas galvaspilsētas mērs Sergejs Sobjaņins.

"Sapostīta fasāde 21. stāva līmenī, bojāts stiklojums 150 kvadrātmetru platībā," platformā "Telegram" ierakstījis Sobjaņins, piebilstot, ka neesot saņemtas ziņas, ka būtu cietuši cilvēki.

Mērs norādīja, ka šai ēkai, kuras nosaukums ir "IQ-kvartal" un kurā atrodas trīs ministrijas, nodarīti postījumi arī naktī uz svētdienu, kad droni nodarīja bojājumus divām "Moscow City" ēkām.

Sociālajos tīklos izplatījusies informācija, ka naktī uz otrdienu bijuši dzirdami sprādzieni Piemaskavā. Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka pretgaisa aizsardzība virs Odincovas un Narofominskas rajoniem notriekusi divus dronus. Saistībā ar to uz laiku pārtraukti reisi Maskavas Vnukovas lidostā, vešta Krievijas mediji.

Vnukovas lidosta uz nepilnu stundu tika slēgta arī naktī uz svētdienu. 

Dronu uzbrukumi Krievijā pēdējos mēnešos nav retums. Ukraina nav tieši uzņēmusies atbildību, taču Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien sacīja, ka karš pakāpeniski atgriežas Krievijas teritorijā, un uzsvēra, ka tas ir neizbēgams un taisnīgs process.