foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
Zelenskis: karš atgriežas Krievijas teritorijā
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 2023. gada 29. jūlijā.
Pasaulē
2023. gada 30. jūlijs, 17:47

Zelenskis: karš atgriežas Krievijas teritorijā

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunā pēc 522. kara dienas paziņojis, ka Krievijas militārpersonas "kaujas laukā cietušas bankrotu", bet karš ienāk Krievijas teritorijā.

"Krievijas agresija cieta bankrotu kaujas laukā. Šodien jau ir 522. diena, kā turpinās tā sauktā "speciālā militārā operācija". Krievijas vadība rēķinājās ar nedēļu vai divām. Ukraina kļūst stiprāka. Pakāpeniski karš atgriežas Krievijas teritorijā - tās simboliskajos centros un militārajās bāzēs, un tas ir neizbēgams, dabisks un pilnīgi taisnīgs process," paziņoja Zelenskis, vēsta "Meduza".

Zelenskis nāca klajā ar šādu paziņojumu pēc tam, kad Maskavā naktī uz svētdienu notika divu dronu uzbrukums biznesa rajonā "Moscow City", kurā nodarīti postījumi ēkām.

50 stāvu ēkai "IQ kvartal", kurā atrodas trīs Krievijas ministriju biroji un dzīvokļi, nodarīti bojājumi piektajā un sestajā stāvā, vēsta "Telegram" kanāli.

Daži avoti vēsta, ka uzbrukumā  cietuši viens vai divi cilvēki, taču varas iestādes šo informāciju oficiāli nav apstiprinājušas.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka naktī uz svētdienu Maskavas apgabala Odincovas rajonā pretgaisa aizsardzība notriekusi dronu.

Uz nepilnu stundu tika pārtraukti reisi Maskavas Vnukovas lidostā.