Pasaulē
2023. gada 26. jūlijs, 12:05

VIDEO: gaisa izlūki ar dronu palīdzību netālu no Zaporižjas izglābj divus ievainotus ukraiņu karavīrus

Jauns.lv

Ukrainas gaisa izlūkiem ar bezpilota lidaparātu palīdzību izdevies izglābt divus ukraiņu karavīrus, no kuriem viens bija guvis smagus ievainojumus. Viņi atradās vairākus simtus metru no okupantu pozīcijām, atklāj Ukrainas Iekšlietu ministrija.

"Uzbrūkošās gvardes "Kara-Dag" brigādes gaisa izlūkošanas virsnieki Zaporižjas virzienā atrada ievainotus ieroču brāļus no Ukrainas Bruņoto spēku tanku brigādes," teikts ziņojumā.

Ar dronu palīdzību nacgvardi palīdzēja ar ūdeni, medikamentiem un norādīja pareizo evakuācijas ceļu.

"Dzeriet ūdeni un sekojiet dronam - tur ir mūsējie," teika rakstīts vēstulē militārpersonām, kam bija nepieciešama glābšana. Tādā pašā veidā karavīriem nometa arī ūdeni un medikamentus.

foto: Ekrānuzņēmums
Ar dronu palīdzību nacgvardi palīdzēja karavīriem ar ūdeni, medikamentiem un norādīja pareizo evakuācijas ceļu.

Galu galā izdevās izglābt divus ieroču brāļus, kuri atradās dažus simtus metru no ienaidnieka pozīcijām, viens no viņiem bija guvis sarežģītu ievainojumu.

Ukrainas bruņoto spēku kaujinieku glābšana

Jau šobrīd zināms liels skaits gadījumu, kad Ukrainas bruņoto spēku kaujiniekiem izdevies glābt savu vai citu dzīvību, atrodoties uz nāves sliekšņa vai ienaidnieka pozīciju tuvumā. Piemēram, kājnieku kaujas mašīna "Bradley" (IFV) izglāba Ukrainas bruņoto spēku apkalpi pēc tam, kad tajā trāpīja raķete "Grad". Militāristi ir dzīvi un veseli, tikai vienam no viņiem ir neliela kontūzija.

Cilvēku evakuācijas laikā no Hersonas nomira karavīrs Vladimirs Kavuļičs. Viņš bija kaujinieks un brīvprātīgā formējuma koordinējošā štāba "Temīda" vadītājs, kas bija iekļauta Ukrainas teritoriālās aizsardzības spēku 124. brigādes sastāvā. Ar savas dzīvības cenu viņš izglāba 130 cilvēkus.