foto: Ekrānuzņēmums
"Maz iespēju, ka krievu okupanti kaujas laukā atgūsies pēc Prigožina sacelšanās," atklāj britu spiegu priekšnieks
MI6 vadītājs atklāja, ka "vāgneriešu" līderis Prigožins pēc sacelšanās ir dzīvs un brīvībā.
Pasaulē
2023. gada 19. jūlijs, 14:57

"Maz iespēju, ka krievu okupanti kaujas laukā atgūsies pēc Prigožina sacelšanās," atklāj britu spiegu priekšnieks

Jauns.lv/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nolēma vienkārši distancēties no "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina, lai "glābtu savu ādu", pavēstījis britu izlūkdienesta MI6 vadītājs Ričards Mūrs. 

"Viņš tiešām nepretojās Prigožinam, viņš noslēdza darījumu, lai glābtu savu ādu, izmantojot Baltkrievijas prezidentu," sacīja Ričards Mūrs.

MI6 vadītājs sacīja, ka "vāgneriešu" līderis pēc sacelšanās ir dzīvs un brīvībā. Tomēr Putins nepārprotami tiek pakļauts spiedienam no iekšpuses, piebilda Mūrs.

Mūrs arī atzīmēja, ka cer, ka Ukraina spēs gūt virsroku kaujas laukā, jo "šobrīd šķiet, ka ir maz iespēju, ka Krievijas okupanti atgūs spēkus",  atsaucoties uz Ričardu Mūru, ziņo "The Wall Street Journal".

Pēdējā mēneša laikā Ukraina ir atguvusi vairāk teritorijas, nekā Krievija sagrāba pagājušajā gadā, viņš sacīja, mudinot Rietumu sabiedrotos apbruņot Ukrainu tik ilgi, cik nepieciešams.

Mūrs kritizēja valstis, kas atbalsta Krieviju. Īpašu uzmanību viņš pievērsa Irānai, kas palīdz Krievijai ar ieročiem, un Āfrikas diktatūrai par atbalstu algotņiem no Krievijas.

MI6 vadītājs sacīja, ka "vāgneriešu" līderis pēc sacelšanās ir dzīvs un brīvībā.