foto: AFP/Scanpix
Lukašenko par Prigožina likteni: "Nogalināt netaisās, bet dzīvē visādi gadās"
Baltkrievijas vadonis Aleksandrs Lukašenko.
Pasaulē
2023. gada 6. jūlijs, 20:12

Lukašenko par Prigožina likteni: "Nogalināt netaisās, bet dzīvē visādi gadās"

Jauns.lv

Baltkrievijas vadonis Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka Krievijas privātās militārās kompānijas vadoni Jevgēņiju Prigožinu "nenogalinās".

Tiekoties ar žurnālistiem, viņš sacīja, ka par Putina un Prigožina attiecībām "ne visu zina un zināt negribu". "Putins taču ar viņu pazīstams ievērojami vairāk, vēl no Sanktpēterburgas, kad viņi tur dzīvoja un strādāja. Un viņiem bija ļoti labas attiecības. Varbūt pat vairāk nekā labas," viņu citē BELTA.

Pēc Lukašenko teiktā, "Vagner" vadonis pašlaik atrodas brīvībā, viņš viņam sacījis, ka privātais militārais grupējums "strādās Krievijas vārdā", raksta UNIAN.

"Kas ar viņu notiks? Nu, visādi dzīvē gadās. Bet, ja jūs domājat, ka Putins ir tik ļauns un ļaunatminīgs, ka viņu rīt nositīs kaut kur... nē, tā nebūs" viņš uzsvēra.

"Vagner" Baltkrievijā: kas zināms

Prigožins pēdējā brīdī apturēja savu karaspēku "karagājiena uz Maskavu" laikā. Tika ziņots, ka ar viņu vedis sarunas Lukašenko, viņi vienojušies, ka "Vagner" vadītājam atļaus nesodīti doties uz Baltkrieviju.

Prigožina algotņiem deva izvēli - vai nu parakstīt līgumus ar Krievijas Aizsardzības ministriju, vai doties uz Baltkrieviju. Medijos izskanēja informācija, ka Prigožins it kā gatavojas vervēt ieslodzītos Baltkrievijā.

Pēc NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga sniegtās informācijas, pēc dumpja Baltkrievijā ieradies neliels skaits "vagneroviešu".