Pasaulē
2023. gada 30. jūnijs, 19:58

Krievijas propagandisti priecājas par Kramatorskas slaktiņu, bet Lavrovs saka — Ukraina pati vainīga, dabūs vēl

Jauns.lv

Pēc Krievijas asiņainā raķešuzbrukuma restorānam Ukrainas pilsētā Kramatorskā, propagandisti neslēpa savu prieku par nogalinātajiem civiliedzīvotājiem, bet ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ierastā stilā visā vainoja Ukrainu.

"Trieciens Kramatorskai ir vienkārši šiks, es jums teikšu. Noņemu cepuri to priekšā, kuri to plānoja un īstenoja. Tā ir vienkārši dziesma, mana vecā kareivja sirds priecājas," laimē pietvīcis, Krievijas galvenā propagandista Vladimira Solovjova programmā sacīja Krievijas Valsts domes Aizsardzības komitejas vadītājs Andrejs Kartapolovs.

Pats "reiha Gebelss" Solovjovs apmierināts pasmējās.

Raķeštriecienā Kramatorskas restorānā tika nogalināti 12 cilvēki, tostarp 3 bērni — viņu skaitā 14 gadīgas dvīņumāsas, bet ievainoti 65 cilvēki.

Savukārt ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs turpināja bubināt veco meldiņu, ka triecienā tika iznīcināti NATO instruktori, un Ukraina pati vainīga, ka slēpjas aiz civiliedzīvotāju mugurām, un vispār — Ukraina uzbrūk Krievijai.

Kramatorska jau vairākkārt cietusi krievu okupantu raķeštriecienos, taču visasiņainākais notika 2022. gada 8. augustā, kad raķete trāpīja ļaužu pilnā dzelzceļa stacijā, nogalinot 63 cilvēkus, tostarp 9 bērnus, un ievainoja 150, tostarp 63 bērnus. Protams, Krievija savu vainu neatzina un visā vainoja pašus ukraiņus, toties propagandisti un viņu ierindas "Z patrioti" soctīklos neslēpa savu laimi par slaktiņu.