foto: AFP/Scanpix
Prigožins pēc sarunām ar Lukašenko aptur "Vagner" grupējuma virzīšanos uz Maskavu
"Vagner" algotņu vadītājs Jevgēņijs Prigožins.
Pasaulē
2023. gada 24. jūnijs, 20:43

Prigožins pēc sarunām ar Lukašenko aptur "Vagner" grupējuma virzīšanos uz Maskavu

Jauns.lv

Aģentūra AP apstiprina, ka "Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins aptur savu algotņu darbību. Lēmums pieņemts pēc tam, kad Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka viņš panāca deeskalācijas vienošanos. Audioziņā Prigožins paziņoja, ka viņš aptur savu karaspēku, lai izvairītos no "Krievijas asinsizliešanas".

Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko kanceleja nupat paziņoja, ka "Vagner" kompānijas vadītājs Jevgeņijs Prigožins pieņēmis priekšlikumu "apturēt Vāgnera kompānijas bruņoto personu pārvietošanos Krievijas teritorijā un veikt turpmākus pasākumus, lai mazinātu spriedzi", paziņoja prezidenta kanceleja, un līdzīgi ziņoja arī Krievijas ziņu aģentūras.

"Mēs apgriežam savas kolonnas un saskaņā ar plānu dodamies atpakaļ pretējā virzienā uz mūsu lauka nometnēm," Prigožins paziņoja savā ziņojumā telegrammā. Šis paziņojums izskanēja brīdī, kad Baltkrievijas valdība apgalvoja, ka prezidents Aleksandrs Lukašenko ir panācis vienošanos ar Vāgnera bosu, lai apturētu savu spēku gājienu uz Maskavu. 

Uz ielām Rostovā pie Donas - kara tehnika. Prigožins draud gāzt Krievijas militāro vadību. 2023. gada 24. jūnijs

gallery icon
16

Vladimirs Putins no rīta esot informējis Lukašenko un ar viņa piekrišanu Lukašenko risināja sarunas ar Prigožinu.

"Sarunas turpinājās visas dienas garumā. Rezultātā viņi panāca vienošanos par to, ka nav pieļaujama asiņaina slaktiņa sarīkošana Krievijas teritorijā," teikts paziņojumā.