foto: AP/Scanpix
Krievija plāno aizliegt “Samsung” un “LG” ražojumus
“Samsung” ir pārtraucis biznesu Krievijā, un arī Maskava negrib redzēt šā concerna ražojumus.
Pasaulē
2023. gada 23. jūnijs, 20:54

Krievija plāno aizliegt “Samsung” un “LG” ražojumus

Jauns.lv

Krievijas valdība apsver iespēju aizliegt “Samsung” un “LG” ražojumu tirdzniecību. Iemesls ir Dienvidkorejas uzņēmumu nevēlēšanās pārdot par pārāk zemu cenu savas rūpnīcas Kalugas un Maskavas apgabalos.

“Kommersant” raksta, ka vairākas Krievijas firmas interesējušās par iegādi, taču korejieši atsakās nolaist cenu. Kopš pagājušā gada iebrukuma Ukrainā rūpnīcas darbu ir apturējušas.

Tiešā ceļā “Samsung” un “LG” arī neeksportē savas preces uz Krieviju, taču pastāv paralēlais imports, un to Krievija varētu aizliegt. Patlaban lielu daļu šo uzņēmumu tehnikas ražo Ķīnā un Turcijā. 

Par iespējamo aizliegumu Sanktpēterburgas ekonomikas foruma kuluāros izteicās Krievijas digitālās attīstības, sakaru un masu komunikāciju ministrs Maksuts Šadajevs.

“Mēs apspriežam ar Rūpniecības un tirdzniecības ministriju ierobežojumu ieviešanu paralēlajam importam… “Samsung” un “LG” viedtelefoniem, mobilajām ierīcēm. Jo ir ķīniešu analogi, kas ne ar ko nav sliktāki. Atsevišķi: iPhone aizliegumu neapspriežam,” pauda Šadajevs.

Nesen Kazahstāna pastiprināja kontroli pār eksportu uz Krieviju, liedzot caur savu teritoriju ievest “Samsung”, “Bosh”, “LG” un “Electrolux” tehniku. Krieviem nācās meklēt citus ceļus, tostarp no Ķīnas, Kirgizstānas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Transporta sarežģījumi paaugstinājuši cenu par 10–12%.