foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Lietuvas palīdzība Ukrainai sasniedz miljardu eiro
Kijiva pēc krievu uzbrukuma 2023. gada 22. jūnijā.
Pasaulē
2023. gada 22. jūnijs, 16:56

Lietuvas palīdzība Ukrainai sasniedz miljardu eiro

Jauns.lv/LETA

Lietuvas palīdzība Ukrainai, kas cīnās pret Krievijas agresiju, sasniegusi viena miljarda eiro vērtību, ceturtdien paziņoja Lietuvas Ekonomikas un inovāciju ministrija.

"Aplēsts, ka Lietuvas kopējais militārais, humānais un finansiālais atbalsts Ukrainai sasniedzis vienu miljardu eiro, kas veido 1,42% no [Lietuvas] 2022.gada iekšzemes kopprodukta (IKP)," norāda ministrija.

Lietuvas ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite trešdien un ceturtdien Londonā piedalījās konferencē par Ukrainas atjaunošanu.

"Dalība šajā konferencē ir iespēja ne tikai paust politisko nostāju, bet arī tikties ar uzņēmējdarbības pārstāvjiem un pārrunāt Ukrainas ļoti specifiskās vajadzības un turpmākos atjaunošanas darbus. Tas ir ārkārtīgi svarīgi, jo bez privāto uzņēmumu un organizāciju līdzdalības Ukrainas atjaunošana būtu praktiski neiespējama," pasākumā sacīja Armonaite.

"Tāpat ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību inovācijām un digitalizācijai, lai atjaunotu modernu, ilgtspējīgu un inovatīvu Ukrainu,," viņa piebilda.

Ministre piedalījās arī sesijā, kurā tika apspriesta Ukrainas digitālā transformācija un kuras laikā tika prezentēts paveiktais Ukrainas digitalizācijas jomā, nākotnes redzējums un nozares ilgtspēja.

Lietuva pašlaik ir iesaistīta vairākos Ukrainas infrastruktūras atjaunošanas projektos.