foto: REUTERS/SCANPIX
Kijiva: par iespējām padoties gūstā interesējušies 20 000 cilvēku no Krievijas un okupētajām teritorijām
Ukraiņu karavīri pie frontes līnijas, Krievijas uzbrukuma Ukrainai laikā, Doneckas reģionā, Ukrainā 2023. gada 19. jūnijā.
Pasaulē
2023. gada 20. jūnijs, 19:50

Kijiva: par iespējām padoties gūstā interesējušies 20 000 cilvēku no Krievijas un okupētajām teritorijām

Jauns.lv/LETA

Ukrainas projekta "Gribu dzīvot!" ietvaros par iespējām padodies gūstā interesējušies jau 20 000 cilvēku no Krievijas un okupētajām Ukrainas teritorijām, paziņojis Ukrainas Gūstekņu jautājumu koordinācijas štābs.

Štābs norādīja, ka pēdējos divos mēnešos interese bijusi tikpat liela cik pirmajā pusgadā pēc projekta sākšanas 2022.gada septembrī.

Kopumā "Gribu dzīvot!" vērsušies 20 014 cilvēki, izmantojot visus projekta kanālus: "Telegram", "WhatsApp", sarunbotu un tiešo tālruni.

Deviņu darbības mēnešu laikā projekta tīmekļa vietni ir apmeklējuši 45 miljoni cilvēku no Krievijas un šobrīd okupētajām Ukrainas teritorijām, paziņoja Ukrainas Gūstekņu jautājumu koordinācijas štābs.

Koordinācijas štābs norādīja, ka interese par iespējām padoties gūstā pieaugusi starp krieviem, kuriem draud mobilizācija. Štābs arī skaidroja, ka krievu zvanu skaita pieaugums saistīts ar slēpto mobilizāciju, ko veic Krievija, tiešsaistes pavēstēm par iesaukšanu armijā un atļauju konfiscēt iesaucamajiem ārzemju pases.

Visi, kas brīvprātīgi padodas, tiek uzskatīti par karagūstekņiem.