Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Medvedevs sola mūžīgu karu ar "nacistisko Ukrainu"
foto: REUTERS/SCANPIX
Dmitrijs Medvedevs nepaguris cīnās ar nacistiem
Pasaulē

Medvedevs sola mūžīgu karu ar "nacistisko Ukrainu"

Jauns.lv

Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs sola Krievijas mūžīgu konfliktu ar Ukrainu, kamēr vien tā pastāvēs un cerēs iestāties NATO.

Medvedevs sola mūžīgu karu ar "nacistisko Ukrainu"...

Kārtējā tirādē savā "Telegram" kanālā, pārsteidzoši atturoties no ierastajiem lamuvārdiem, Medvedevs uzsvēra, ka Krievijai nav vajadzīga Ukraina, kas ir iestājusies NATO vai var tikt uzņemta. "Jebkurā gadījumā līdz brīdim, kamēr pašreizējā izskatā no šīs valsts saglabājas kaut apgrauzta serde." 

Pēc šāgada dronu uzlidojumiem Kremlim Medvedevs aicināja nogalināt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. “Pēc šodienas terora aktiem nav atlikuši nekādi varianti, kā vien fiziski likvidēt zelenski [ar mazo burtu — red. piezīme.] un viņa kliķi,” savā “Telegram” kontā toreiz paziņoja kādreizējais "liberālis", kurš savos izteikumos pastāvīgi cenšas piepūsties līdz "SS reihsfīrera" izmēriem. “Viņš nav vajadzīgs pat bezierunu kapitulācijas akta parakstīšanai. Kā zināms, arī Hitlers to neparakstīja. Vienmēr atradīsies kāds zicprezidenta, admirāļa Dēnica tipa aizvietotājs,” piebilda Medvedevs, kurš pats četrus gadus pildīja zicprezidenta funkcijas.

Termins “zicprezidents” kļuva pazīstams 2011. gadā, kad Medvedevs paziņoja, ka atkārtoti nekandidēs uz Krievijas prezidenta amatu, bet to atdos iepriekšējam prezidentam Vladimiram Putinam, kurš visu Medvedeva prezidentūras laiku bija premjerministrs un faktiskais noteicējs valstī, taču Krievijas konstitūcijā noteikto ierobežojumu dēļ nedrīkstēja ieņemt prezidenta amatu trešo reizi pēc kārtas.

"Zicprezidenta" izcelsme atrodama apzīmējumā "zicpriekšsēdētājs", kas veidots no vācu vārda “setzen” jeb “sēdēt" un kļuva slavens pēc krievu rakstnieku un žurnālistu Iļjas Ilfa un Jevgēņija Petrova 1931. gada leģendārā darba “Zelta teļš”, kur galveno varoņu, afērista Ostapa Bendera un viņa komisko rokaspuišu Mihaila Paņikovska un Šuras Balaganova izveidotajai “firmai-viendienītei” izmantoja zicpriekšsēdētāju Funtu, kura profesija bija formāli pildīt firmu vadītāja pienākumus un nepatikšanu gadījumā sēdēt cietumā īsto vaininieku un labuma guvēju vietā.

Tieši šīs funkcijas faktiski no 2008. līdz 2012. gadam Krievijas prezidenta krēslā veica Medvedevs, bet Putins faktiskās varas saglabāšanai izmantoja “rokādi”, pēc četriem gadiem un pēc konstitucionālām manipulācijām nu jau uz visiem laikiem atgriežoties Kremļa saimnieka amatā.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pašreizējais Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Medvedevs regulāri izceļas ar rupjām un agresīvām tirādēm pret “Krievijas ienaidniekiem”. Ļaunas mēles runā, ka eksprezidenta biežie verbālie izvirdumi ir cieši saistīti ar pastāvīgu grādīgo dzērienu baudīšanu.