Pasaulē
2023. gada 12. jūnijs, 10:51

Ukrainas armija Doneckas apgabalā atbrīvojusi vēl vienu ciematu

Jauns.lv

Ukrainas militārpersonas pirmdien, 12. jūnijā, atbrīvoja Doneckas apgabala ciematu Storoživu. Tas atrodas Volnovahas rajonā, atklāj aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

"Valsts karogs atkal plīvo virs Storoživas, un tā tas būs ar katru apdzīvotu vietu, līdz mēs atbrīvosim visu Ukrainas zemi," viņa rakstīja.

Pēc Maļaras teiktā, ciematu atbrīvoja jūras kājnieku korpusa 35. atsevišķās brigādes spēki, kas nodēvēti kontradmirāļa Mihaila Ostrogradska vārdā.

Doneckas apgabala ciematu atbrīvošana

11. jūnijā kļuva zināms par uzreiz trīs ciematu atbrīvošanu Doneckas apgabalā. Tādējādi Sauszemes spēku karavīri atbrīvoja Blahodatnes ciematu, bet septītā atsevišķā bataljona spēki atbrīvoja Neskučnes ciematu. Makarivka arī tika atbrīvota.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas karavīri ar valsts karogu atbrīvotajā ciematā.

Krievijas armija šīs ziņas vēl nav komentējusi, bet Kremlim pietuvinātie krievu blogeri ziņoja, ka Krievijas karavīri pametuši Blahodatnes ciematu, baidoties no aplenkuma. Blogeri ziņoja, ka Ukrainas spēki ieņēmuši arī Neskučnes ciematu Doneckas apgabalā un Lobkoves ciematu Zaporižjas apgabalā.

Ukrainas armija jau vairākas dienas veic uzbrukumus Doneckas un Zaporižjas apgabalos, lai atbrīvotu okupētas teritorijas.

Volnovahas pilsēta ir okupēta kopš 2022. gada 11. marta.