Pasaulē
2023. gada 12. jūnijs, 08:05

Okupanti slēguši applūdušo Hola Pristaņu; aizdomas par daudz bojāgājušiem

Jauns.lv/LETA

Krievijas karaspēks slēdzis iebraukšanai un izbraukšanai okupēto Hersonas apgabala Hola Pristaņas pilsētu, kas applūdusi pēc Kahovkas hidrelektrostacijas (HES) uzspridzināšanas.

To medijiem "Meduza" un "Agenstvo" pastāstījuši brīvprātīgie, kas piegādā humāno palīdzību applūdušo teritoriju iedzīvotājiem.

foto: EPA/Scanpix
Kāds vietējais Hersonas apgabala iedzīvotājs ar suni uz savas applūdušās mājas jumta. 2023. gada 9. jūnijs.

Pēc brīvprātīgo teiktā, Hola Pristaņas iedzīvotājiem palīdzību nevar nogādāt, jo iebraukšana pilsētā un izbraukšana no tās ir slēgta.

Kāds brīvprātīgais medijam "Agenstvo" pastāstījis, ka no Hola Pristaņas iedzīvotājiem uzzinājis, ka sestdien pa pilsētu braukājuši Krievijas karavīri, kas pa skaļruņiem brīdinājuši, ka svētdien Hola Pristaņa tikšot slēgta "uz karantīnu".

Dzīvnieku glābšana Kahovkas HES plūdos

Pēc Kahovkas HES sagraušanas Hersonas apgabalā ir applūdušas plašas teritorijas un apdzīvotas vietas. To vidū ir mazdārziņi, lauku teritorijas un ...

gallery icon

Arī "Meduza" sarunbiedrs apstiprinājis šo informāciju.

Brīvprātīgie pauduši bažas, ka Hola Pristaņas slēgšana saistīta ar to, ka pilsētā plūdos ir daudz bojāgājušo. Pēc brīvprātīgo teiktā,  Hola Pristaņā bez vēsts pazuduši simtiem cilvēku, kas dzīvoja applūdušajos pilsētas rajonos, bet tagad ar viņiem nav iespējams sazināties.