0dienas
6stundas
22minūtes
17sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Traģēdijas apstākļos arī amizantas ainas - Hersonas lauksaimniekiem nākas atgaiņāt neparastus "kaitēkļus"

Jauns.lv

Pēc krievu okupantu veiktās Kahovkas HES uzspridzināšanas plašas teritorijas ir applūdušas un izpostītas, taču arī šādā situācijā mēdz gadīties visnotaļ neparastas ainas.

Traģēdijas apstākļos arī amizantas ainas — Hersona...

Applūdušajā Ukrainas dienvidu Hersonas apgabalā ekstremālo situāciju izmantojušas zivis, kuras nu var mieloties ar dārza veltēm. Tā ka zivjubiedēkļu saimniecībā nav, saimniekam nākas pašam atgaiņāt karpas un citus peldošus kārumniekus no zemūdens zemeņu dobēm.

Kaut gan ūdens līmenis applūdušajās teritorijās pamazām krītas, saimniekam var nākties vēl ilgi sargāt savu zemūdens produkciju, jo reģionā gaidāmas lietavas.

Pēc Kahovkas HES sagraušanas Hersonas apgabalā ir applūdušas plašas teritorijas un apdzīvotas vietas. To vidū ir mazdārziņi, lauku teritorijas un ciemati, kur, protams, netrūkst mājdzīvnieku. Tāpēc Ukrainas glābšanas dienesti un teritoriālās aizsardzības vienības glābj ne tikai applūdušajās teritorijās palikušos cilvēkus, bet arī mājdzīvniekus.

Dzīvnieku glābšana Kahovkas HES plūdos

Pēc Kahovkas HES sagraušanas Hersonas apgabalā ir applūdušas plašas teritorijas un apdzīvotas vietas. To vidū ir mazdārziņi, lauku teritorijas un ...