Krievija sāk runāt par "kompromisiem", taču ir nianse
Aleksejs Čepa (foto no Wikipedia)
Pasaulē
2023. gada 9. jūnijs, 13:48

Krievija sāk runāt par "kompromisiem", taču ir nianse

Jauns.lv

Krievijas miera sarunās ar Ukrainu ir iespējami daži “kompromisi”, taču nav pieļaujama nekāda piekāpšanās par savu drošību un sagrābtajām teritorijām — būtībā tāds ir Krievijas Valsts domes deputāta Alekseja Čepas piedāvājums, atskaņojot veco meldiņu par NATO un Ukrainas agresiju pret miermīlīgo Krieviju.

“Mūsu galvenais nosacījums mieram — drošības garantijas, kuras NATO valstis sāka pārkāpt, radot pasaules kara risku. Tas ir galvenais nosacījums, kas mums ir jāievēro, un skaidrs, ka šeit nav daudz kompromisu,” paziņoja Čepa. “Rietumi provocē šo konfliktu.”

Viņš pieļāva iespēju, ka Krievija var būt ļoti dāsna, izskatīt dažādus miera noteikumus un pat pieņemt dažus kompromisa variantus, ja tiks izpildīti tās nosacījumi. “Kaut gan, protams, pagaidām nevar pateikt, kādus tieši. Taču kompromisu pilnīgi noteikti nebūs par draudiem pilsoņiem, draudiem republikām, kuras iestājušās Krievijas sastāvā, nebūs kompromisu par Krimu. Tas netiks apspriests.”

Nav skaidrs, par kādiem Krievijas “kompromisiem” varētu būt runa. Varbūt vienīgi līdz nākamajai “specoperācijai” atturēties nogalināt Ukrainas iedzīvotājus un nopostīt pilsētas.

Čepa izcēlās arī ar aicinājumu pieprasīt kompensācijas no rietumvalstīm par pašu iznīcināto Kahovkas HES, acīmredzot noskatoties no Krievijas eksprezidenta Dmitrija Medvedeva “asprātīgās” idejas pieprasīt Rietumiem maksāt kompensācijas Krievijai par sagrauto Ukrainas pilsētu atjaunošanu.

Deputāta izteikumi par “kompromisiem” ir pilnīgā harmonijā ar orvelisko pasaules ainu, kuru uzbur Krievijas augstākā ranga amatpersonas, apgalvojot, ka karu Ukrainā izraisīja NATO, Ukraina gatavojusies uzbrukt Krievijai, un vispār — Krievija nemaz nav iebrukusi Ukrainā, bet vienīgā ukraiņu teritoriju anektēšanas plānotāja ir Polija.