foto: AP/Scanpix
Vašingtonā visiem cilvēkiem jāpaliek iekštelpās sliktās gaisa kvalitātes dēļ
Ar Vašingtonas pieminekli fonā un biezu dūmu kārtu Jūras korpusa goda gvardes mēģinājums ceturtdien, 2023. gada 8. jūnijā, Vašingtonā.
Pasaulē
2023. gada 8. jūnijs, 21:35

Vašingtonā visiem cilvēkiem jāpaliek iekštelpās sliktās gaisa kvalitātes dēļ

Jauns.lv

Violetais kods nozīmē, ka visām grupām pēc iespējas ilgāk jāpaliek telpās un tiem, kam jāstrādā ārpus telpām, pēc iespējas jāsamazina darbs un jāvalkā arī augstas kvalitātes maska, piemēram, N95 vai N95.

Miljoniem cilvēku visā Ziemeļamerikā pamodās no oranžām debesīm un dūmakā, jo Kanādas postoši ugunsgrēku dūmi pārklājuši arī ASV debesis. Cilvēki tika mudināti vilkt maskas, lai pasargātu savas plaušas no pārāk daudz piesārņota gaisa ieelpošanas.

Ņujorkas gubernatore Ketija Hočula tviterī paziņoja, ka no ceturtdienas valsts iestādēs būs pieejamas 1 miljons N95 maskas.

Kanādas mežu ugunsgrēku dūmi izraisa nebijušu smogu ASV

Dūmi no Kanādas mežu ugunsgrēkiem ietinuši Ņujorku un citas ASV pilsētas biezā smogā. Pilsētas ASV austrumu piekrastē izsludinājušas gaisa kvalitātes ...

gallery icon
32

Plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka smogs izplatīsies ārpus Ņujorkas uz citiem austrumu piekrastes rajoniem. Tika ziņots arī par toksisku gaisu Filadelfijā un citās Pensilvānijas daļās. Gaisa kvalitātes brīdinājumi tika saņemti arī lielās vidusrietumu un dienvidu daļās.

ASV viceprezidente Kamala Harisa ceturtdien tviterī sacīja, ka Kanādas mežu ugunsgrēki un tiem sekojošais, kas aptvēra daudzus ASV austrumu piekrastes štatus, ir klimata krīzes dēļ. 

Jau ziņots, ka Kanādā mežu ugunsgrēku dēļ bijuši spiesti evakuēties vairāk nekā 20 000 cilvēku, un liesmas izdedzinājušas jau aptuveni 3,8 miljonus hektāru zemes.