foto: REUTERS/SCANPIX
Kurš uzspridzināja Kahovkas HES? Īlons Masks vairs neslēpj, kuru pusi atbalsta
"Twitter" īpašnieks Īlons Masks
Pasaulē
2023. gada 8. jūnijs, 12:37

Kurš uzspridzināja Kahovkas HES? Īlons Masks vairs neslēpj, kuru pusi atbalsta

Jauns.lv

Pasaules bagātākais cilvēks un mikroblogošanas vietnes "Twitter" īpašnieks Īlons Masks retvītojis galēji labējā un ar saviem prokremliskajiem uzskatiem slavenā ASV komentētāja Takera Karlsona viedokli par šonedēļ notikušo sprādzienu Kahovkas HES, kurā viņš vaino, protams, pašus ukraiņus.

Karlsona argumentācija vienkārša un neoriģināla — Krievijai tas nav izdevīgi, Kahovkas HES būvējusi Krievija, Krievijas prezidents Vladimirs Putins taču neuzbruktu savai teritorijai un vispār — visiem zināms, ka tieši ukraiņi uzspridzināja Krievijas gāzesvadu "Nord Stream". Turklāt Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir "žurkai līdzīgs komiķis, kurš kļuvis par oligarhu un vajā kristiešus".

Īlons Masks to dēvē par vārda došanu visiem politiskā spektra pārstāvjiem, bet faktiski pauž atbalstu Kremļa ruporiem.

Tikmēr Takera Karlsona aizstāvētie Krievijas propagandisti tīksminās par iespēju uzspridzināt pie Ukrainas galvaspilsētas Kijivas esošo HES, kas nodarītu nesalīdzināmi lielāku postu un nogalinātu tūkstošiem cilvēku. Šī ideja viņos izraisa tik neviltotu prieku, ka nav nekādu šaubu, kurš uzspridzināja Kahovkas HES — ņemot vērā, kā Krievijas amatpersonas un propagandisti nepārtraukti melojuši praktiski visos ar Ukrainu saistītajos jautājumos — Krimas aneksija, "Boeing" notriekšana, "traktoristu un ogļraču" sāktais karš Donbasā, armijas koncentrēšana pie Ukrainas robežas, pašu iebrukums, triecieni pa civilajiem objektiem, slaktiņi Bučā un citur utt. utjpr. Turklāt ironiski, ka Kahovkas HES uzspridzināšanā ukraiņus vaino tie, kuri propagandas šovos pastāvīgi prasījuši, lai tiktu iznīcināti Ukrainas HES, TEC, tilti, ceļi, viss — lai Ukraina būtu salā, tumsā un 19. gadsimtā.

Savukārt citi propagandisti domā vienkārši — Kahovkas HES sprādziens mums ir izdevīgs, tātad tas ir labi.