Pasaulē
2023. gada 31. maijs, 13:24

Medvedevs draud nogalināt jebkuru britu amatpersonu

Jauns.lv

Jebkura Lielbritānijas amatpersona ir uzskatāma par likumīgu Krievijas militāro triecienu mērķi, paziņoja Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs, kurš dažu gadu laikā no kādreizēja "liberāļa" ir pārvērties aizvien histēriskākā kara vanagā.

"Šodien Lielbritānija ir Ukrainas sabiedrotā, sniedzot tai militāru palīdzību ar aprīkojumu un speciālistiem, tātad faktiski karo pret Krieviju bez kara pieteikšanas," viņš paziņoja savā "Twitter" kontā. Atšķirībā no sacerējumiem savā "Telegram" kanālā, kur Medvedeva izteikumos nav nekādu bremžu, šeit viņš iztika bez lamām, acīmredzot, baidoties no moderatoru sankcijām.

Pēkšņi atceroties par starptautiskajām tiesībām un dažādām konvencijām, viņš brīdināja "mūsu mūžīgās ienaidnieces" Lielbritānijas "stulbās" amatpersonas, ka viņu valsti var uzskatīt par karotāju, tādēļ jebkuru britu amatpersonu var uzskatīt par likumīgu militāru mērķi.

"Mūžīgās ienaidnieces" Lielbritānijas palīdzība Krievijas priekštecei Padomju Savienībai cīņā pret nacistisko Vāciju? Krievijas pārkāptās jebkādas konvencijas un līgumi, iebrūkot Ukrainā un sarīkojot tur lielāko postu kopš Otrā pasaules kara laikiem? Nē, nav dzirdējis.

"Ukrainai ir leģitīmas tiesības aizstāvēt sevi. Tai ir leģitīmas tiesības to darīt savās robežās, protams, bet tai ir arī tiesības pielietot spēku ārpus savām robežām, lai grautu Krievijas spējas pielietot spēku Ukrainā," vizītē Tallinā otrdien paziņoja Kleverlijs. "Tātad leģitīmi militārie mērķi aiz tās robežas ir daļa no Ukrainas pašaizsardzības. Un mums tas būtu jāatzīst.".