Vatikāns: Pāvestam sācies drudzis. Viņš izlaidīs tuvākās tikšanās
foto: Fabio Pignata/IPA/Sipa USA/ Vida Press
Pāvests Francisks.
Pasaulē

Vatikāns: Pāvestam sācies drudzis. Viņš izlaidīs tuvākās tikšanās

Jauns.lv

Pāvests Francisks piektdien nepiedalījās sanāksmēs, jo viņam bija drudzis, paziņoja Vatikāns.

Vatikāns: Pāvestam sācies drudzis. Viņš izlaidīs t...

Netika sniegta sīkāka informācija par to, cik slims bija Francisks. Pēdējo reizi, kad viņam martā bija paaugstināta temperatūra, 86 gadus vecais pontifiks tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tika diagnosticēts akūts bronhīts. Viņš saņēma intravenozi antibiotikas un pēc trim dienām tika izrakstīts.

Vatikāna amatpersona, kas runāja ar anonimitātes nosacījumu, jo nebija pilnvarota runāt par pāvesta veselības stāvokli, sacīja, ka Francisks piektdien nevienu nepieņēma audiencē "drudža dēļ".

Piektdien nebija paredzētas oficiālas audiences, bet Francisks uztur atsevišķu, privātu un neoficiālu tikšanos dienaskārtību ar cilvēkiem, kurus viņš uzņem savā rezidencē.

Francisks ir aizvadījis saspringtu nedēļu, vadot Itālijas bīskapu konferences sanāksmi, ceturtdien piedaloties pēcpusdienas tikšanās reizē ar savu skolu fondu "Scholas Occurentes", kā arī tiekoties ar vairākiem citiem prelātiem un viesos esošiem augstiem viesiem.

Svētā Pētera bazilikā svētdien viņam paredzēts vadīt Vasarsvētku Misi, un, liecinot par to, ka sagaidāma viņa ātra atveseļošanās, Vatikāns piektdien paziņoja par jaunu oficiālu audienci pie Itālijas prezidenta Serdžio Matarellas, kas paredzēta pirmdien.