foto: REUTERS/SCANPIX
Desantiss plāno paziņot par nodomu pretendēt uz ASV prezidenta amatu
Floridas gubernators Rons Desantiss.
Pasaulē
2023. gada 24. maijs, 07:34

Desantiss plāno paziņot par nodomu pretendēt uz ASV prezidenta amatu

Jauns.lv/LETA

Floridas gubernators Rons Desantiss trešdien plāno paziņot par nodomu pretendēt uz ASV prezidenta posteni, vēsta Savienoto Valstu plašsaziņas līdzekļi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiek uzskatīts, ka Desantiss būs eksprezidenta Donalda Trampa galvenais konkurents uz Republikāņu partijas nomināciju prezidenta amatam.

Gaidāms, ka Desantiss par nodomu kandidēt republikāņu priekšvēlēšanās paziņos sarunā ar mikroblogošanas vietnes "Twitter" īpašnieku Īlonu Masku, kas notiks segmentā "Twitter Spaces".

"Es intervēšu Ronu Desantisu un viņam būs diezgan iespaidīgs paziņojums," otrdien konferencē Londonā sacīja Masks.

"Tā būs pirmā reize, kad kaut kas tāds notiks sociālajos medijos, ar jautājumiem un atbildēm reāllaikā, bez scenārija," piebilda Masks, uzsverot, ka negatavojas atbalstīt kādu konkrētu kandidātu.

Desantisa un Maska sarunas sākums paredzēts trešdien plkst.18 pēc ASV austrumkrasta laika (ceturtdien plkst.1 pēc Latvijas laika).

44 gadus vecais Desantiss, kurš, tāpat kā Tramps, iestājas par konservatīvām vērtībām, varētu gūt to vēlētāju atbalstu, kuri dod priekšroku gados jaunākai alternatīvai 76 gadus vecajam eksprezidentam.

Prezidenta vēlēšanas paredzētas nākamā gada novembrī. Tramps jau pagājušā gada novembrī paziņoja par nodomu panākt Republikāņu partijas nomināciju prezidenta amatam. Savukārt pašreizējais prezidents demokrāts Džo Baidens par nodomu kandidēt uz otru četru gadu termiņu Baltajā namā pavēstīja šogad aprīli.