foto: MediaPunch / BACKGRID/ Vida Press
Polijā groza ar pirkstu pie deniņiem par Krievijas savādu prasību
Mateušs Moraveckis
Pasaulē
2023. gada 22. maijs, 22:02

Polijā groza ar pirkstu pie deniņiem par Krievijas savādu prasību

Jauns.lv

Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja Vjačeslava Volodina prasība Polijai atdot pēc Otrā pasaules kara iegūtās teritorijas un atlīdzināt Krievijai tos līdzekļus, kurus PSRS savulaik iztērējusi Polijas atjaunošanai pēc Otrā pasaules kara ir tipisks propagandas triks, paziņoja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.

“Krievija ir atbildīga par milzīgiem materiāliem postījumiem Polijā,” viņš paziņoja. Turklāt Krievijai nāksies maksāt milzīgas kompensācijas Ukrainai par invāzijas nodarīto postažu.

Nesen Volodins izcēlās ar kārtējo pērli, vispirms jau paziņojot, ka Polija pastāv tikai pateicoties Krievijai, un tā rīkojas “nelietīgi”, demontējot padomju karavīru pieminekļus, slēdzot krievu skolas, zogot krievu īpašumu un vispār uzvedoties bezkaunīgi. Viņš piestādīja Polijai rēķinu 750 miljardu dolāru (693 miljardi eiro) apmērā par tās "atbrīvošanu".

Volodins aicināja aizliegt Polijai “iedzīvoties” uz Krievijas rēķina un aizliegt tās kravas automašīnu braukšanu Krievijas teritorijā. Un vispār — “Polijai ir jāatdod Otrās pasaules kara rezultātā iegūtās teritorijas un jāatlīdzina mūsu valstij līdzekļi, kas tajā izlietoti kara un pēckara gados”.