foto: unsplash.com
Aizvien dziļāk kara purvā — Krievijā ierosina pāriet uz 6 dienu darba nedēļu
Pasaulē
2023. gada 22. maijs, 20:13

Aizvien dziļāk kara purvā — Krievijā ierosina pāriet uz 6 dienu darba nedēļu

Jauns.lv

Krievijas uzņēmēju asociācija biznesa patriotisma attīstībai “Avanti” ierosinājusi Darba ministrijai ieviest Krievijā sešu dienu darba nedēļu, vēsta laikraksts “Izvestija”.

Iniciatīvas autori norādīja, ka līdz rietumvalstu pirmajām noteiktajām sankcijām pēc Krimas aneksijas 2014. gadā Krievijas ekonomikai bija stabila izaugsme un tā ietilpa pasaules piecu vadošo ekonomiku skaitā, taču pēc 2022. gada Krievijas invāzijas Ukrainā sankciju slogs strauji pastiprinājies.

Asociācija atgādināja, ka Lielā tēvijas kara laikā Padomju Savienības iedzīvotāji strādāja sešas un pat septiņas dienas nedēļā. Pēc kara beigām darba laiks pakāpeniski tika saīsināts līdz 7 stundām sešu dienu darba nedēļā, bet 1967. gadā tika noteikta piecu dienu darba nedēļa ar 8 stundām dienā.

Autori uzskata, ka pāreja uz 6 dienu darba nedēļu palīdzēs uzlabot valsts ekonomiku, panākt tehnoloģisko un rūpniecisko izrāvienu, nostiprināt ekonomisko suverenitāti un samazināt atkarību no ārzemju institūtiem.

Skaistie pamatojumi nespēj noslēpt skarbo faktu, ka kara turpināšanai Krievijai nāksies mest krāsnī aizvien vairāk resursu.