foto: VIA REUTERS/Scanpix
"Risināt problēmas, kurām vispār nevajadzētu attiecībās būt" - Lukašenko pēc saslimšanas brauks pie Putina
Aleksandrs Lukašenko un Vladimirs Putins.
Pasaulē
2023. gada 22. maijs, 14:43

"Risināt problēmas, kurām vispār nevajadzētu attiecībās būt" - Lukašenko pēc saslimšanas brauks pie Putina

Jauns.lv

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko trešdien Maskavā tiksies ar Vladimiru Putinu, lai pārrunātu "problēmas, kurām vispār attiecībās nevajadzētu būt".

Kā ziņo Baltkrievijas Republikas nacionālā ziņu aģentūra "Belta", Lukašenko norādījis, ka viņš un Krievijas prezidents Vladimirs Putins tiekas bieži. Diktators piebilda, ka parasti tiekas ar Putinu "ne jau tāpēc, lai paskatītos viens uz otru, lai gan tas arī ir svarīgi". Viņaprāt, nozīme ir prezidentu noskaņojumam.

"Kā man ziņo valdība, nu gandrīz nav nekādu problēmu. Es tam maz ticu. Es redzu pēc situācijas, ka tomēr problēmas ir, nesaskaņas kaut kādas. Reizēm birokrātisms. Kas pie tā vainīgs? Lai, lūk, tiktos parīt Maskavā, mēs ar Krievijas prezidentu Putinu varētu apspriest un noņemt tās problēmas, kurām vispār nevajadzētu būt mūsu attiecībās," viņš paziņoja.

Lukašenko slimība - detaļas

9. maija vakarā pēc parādes Maskavā Lukašenko parādījās Minskā, kur nolika vainagu pie Uzvaras monumenta. Vēlāk Krievijas Valsts domes Neatkarīgo Valstu Sadraudzības lietu komitejā paziņoja, ka Lukašenko saslimis, tomēr "tur nekā tāda pārdabiska nav".

Pēc mediju ziņām, viņam diagnosticētas endokrīnās sistēmas un sirds slimības, kuras izprovocējusi nopietna kļūme organismā.

Ukrainas aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrejs Jusovs apstiprināja, ka Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko patiešām slimo, vēsta UNIAN.

Putina un Lukašenko tikšanās Sočos. Ar viņiem kopā arī Baltkrievijas vadoņa dēls

Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko Sočos aizvadīja tikšanos divatā. Abi vienojušies par kredīta piešķiršanu Baltkrievijai, kā arī pārrunāja krievietes Sofijas ...

gallery icon