foto: REUTERS/SCANPIX
Džefrijs Epšteins esot piedraudējis Geitsam atklāt viņa romānu ar krievu meiteni
"Microsoft" līdzdibinātājs Bils Geitss.
Pasaulē
2023. gada 22. maijs, 10:41

Džefrijs Epšteins esot piedraudējis Geitsam atklāt viņa romānu ar krievu meiteni

Jauns.lv

Ietekmīgais amerikāņu finansists Džefrijs Epšteins, kurš tika apsūdzēts seksuāla rakstura pārkāpumu veikšanā, esot draudējis atklāt miljardiera Bila Geitsa romānu ar krievu bridža spēlētāju Milu Antonovu, vēsta "The Guardian".

Saskaņā ar "Wall Street Journal" publicēto jauno ziņojumu notiesātais seksa kontrabandists Džefrijs Epšteins, šķiet, draudējis Bilam Geitsam un mēģinājis šantažēt multimiljardieri par viņa ārlaulības romānu ar krievu bridža spēlētāju.

Žurnālam pazīstami avoti apgalvoja, ka pēc tam, kad Epšteins uzzināja par "Microsoft" līdzdibinātāja romānu ar krievu bridža spēlētāju Milu Antonovu, viņš šantažēja Geitsu. Epšteins bija apmaksājis Antonovas mācību izdevumus un pieprasīja Geitsam šo naudu atmaksāt.

Epšteina draudi Geitsam izskanēja e-pasta vēstulē, ko viņš nosūtīja 2017. gadā pēc tam, kad viņam neizdevās pārliecināt Geitsu pievienoties daudzmiljardu dolāru vērtam labdarības fondam, ko viņš centās izveidot, norāda avoti.

Geitss iepazinās ar Antonovu aptuveni 2010. gadā, kad viņai bija 20 gadi, un sāka ar viņu spēlēt bridžu. 2010. gada YouTube videoklipā Antonova stāsta par turnīru, kurā viņa spēlēja kopā ar Geitsu, sakot: "Es viņu nepārspēju, bet es mēģināju viņam iesist ar kāju".

Saskaņā ar dokumentiem, kurus izskatīja žurnāls, Antonova vēlējās izveidot tiešsaistes bridža apmācības uzņēmumu un mēģināja nodrošināt finansējumu. Ar Geitsa tuvā padomnieka Borisa Nikoliča starpniecību Antonova tika iepazīstināta ar Epšteinu, lai palīdzētu viņai piesaistīt līdzekļus iniciatīvai, kuras mērķis bija "popularizēt bridžu, izveidojot kvalitatīvas apmācības iesācējiem un pieredzējušiem spēlētājiem", ziņoja žurnāls.

Antonova un Nikoličs 2013. gada novembrī Ņujorkā tikās ar Epšteinu viņa namā, kur viņa iepazīstināja viņu ar saviem līdzekļu vākšanas priekšlikumiem un lūdza pusmiljonu dolāru, raksta žurnāls. Antonova izdevumam pastāstīja, ka Epšteins galu galā neinvestēja iniciatīvā.

Tomēr gadu vēlāk Antonova turpināja dzīvot dzīvoklī Ņujorkā, ko viņai nodrošināja Epšteins. "Tur es ar viņu vai ar kādu citu nekontaktējos," viņa teica.

Epšteins savulaik apmaksāja Antonovai programmatūras kodēšanas skolas apmeklējumu, ziņoja žurnāls.

"Epšteins piekrita maksāt, un viņš maksāja tieši skolai," viņa pastāstīja izdevumam. 

"Kad es jautāju, viņš teica kaut ko tādu, ka viņš ir bagāts un vēlas palīdzēt cilvēkiem, kad vien var."

Laikā, kad Antonova vēlējās izveidot savu iniciatīvu, Epšteins arī mēģināja izveidot savu fondu. Saskaņā ar dokumentiem, kurus izskatīja žurnāls, Epšteins mēģināja nodibināt savu labdarības fondu ar JP Morgan, kas prasītu īpaši turīgām personām veikt vismaz 100 miljonu ASV dolāru iemaksas un maksāt viņam miljoniem dolāru lielu komisijas maksu.

Saskaņā ar avotiem, fonds bija paredzēts kā veids, kā Epšteins varētu atjaunot savu reputāciju pēc tam, kad tika apsūdzēts nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā un šādu pakalpojumu sniegšanā citām slavenībām un arī politiķiem.

Izdevuma izskatītie dokumenti liecināja, ka Epšteina fonda izveide bija atkarīga no atbalsta saņemšanas no Geitsa.

E-pasta vēstulēs, kas nosūtītas JP Morgan vadītājiem, Epšteins centās parādīties kā Geitsa tuvs padomdevējs, lai gan e-pastos, kurus izskatīja žurnāls, "Microsoft" līdzdibinātājs nebija iekļauts.

"Būtībā šis [fonds] ļaus Bilam piekļūt augstākas kvalitātes cilvēkiem, investīcijām, līdzekļu sadalei un pārvaldībai, nesatricinot ne viņa laulību, ne pašreizējo fonda darbinieku jutīgumu," 2011. gada augustā e-pastā rakstīja Epšteins.

Divus mēnešus vēlāk Epšteins nosūtīja vēl vienu e-pasta vēstuli JP Morgan vadītājiem pēc tam, kad uzņēmums bija sagatavojis prezentāciju par projektu, uzsverot, ka tā nav domāta Geitsam.

2017. gadā, pēc Geitsa un Antonovas romāna beigām, Epšteins nosūtīja Geitsam e-pasta vēstuli, lūdzot Geitsu atlīdzināt viņam Antonovas mācīšanās izdevumus.

"Ziņojuma tonis bija tāds, ka Epšteins zināja par šo afēru un varēja to atklāt," ziņoja laikraksts.

Divus gadus vēlāk, 2019. gadā, federālie prokurori apsūdzēja Epšteinu par nepilngadīgas personas seksuālu tirdzniecību un sazvērestību seksuālas tirdzniecības veikšanā. Epšteins apsūdzības noliedza, un viņam tika atteikts atbrīvojums pret drošības naudu. Pēc vairākiem mēnešiem viņš apcietinājumā izdarīja pašnāvību.