foto: ZUMAPRESS.com
Zelenskis: Krievija Bahmutu nav okupējusi
2023. gada 21. maijs, Hirosima, Japāna: Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atbildēja uz jautājumu preses konferencē G7 līderu samita ietvaros
Pasaulē
2023. gada 21. maijs, 23:45

Zelenskis: Krievija Bahmutu nav okupējusi

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir uzstājis, ka Krievija Bahmutu nav okupējusi pēc tam, kad Maskavas atbalstītais algotņu grupējums "Wagner" bija pārņēmis kontroli Bahmutā.

Preses konferencē, kas notika samita pēdējā dienā, Zelenska kungs atteicās sniegt precīzu informāciju. Taču viņš sacīja, ka pilsēta, kurā kopš augusta norisinās garākā un asiņainākā kara kauja, Krievija "šodien nav okupējusi". "Šiem vārdiem nav divu vai trīs interpretāciju," viņš piebilda pēc iepriekšējas neskaidrības par viņa izteikumiem par pilsētas statusu.

Vāgnera grupas vadītais Prigožins sestdien ievietotajā video apgalvoja, ka viņa kaujinieki, kuri vadīja Krievijas uzbrukumu Bahmutai, pilnībā kontrolē pilsētu.

Zelenskis Bahmutu salīdzināja ar Hirosimu, kuru Otrajā pasaules karā notrieca atombumba, solot līdzīgu viņa valsts "rekonstrukciju". 

Zelenskis kopā ar Japānas premjerministru Fumio Kišidu apmeklēja Hirosimas Miera memoriālo parku – kad ASV 1945.gadā nometa bumbu pilsētā. Zelenskis arī nolika vainagu uzbrukumā bojāgājušajiem.