Pasaulē
2023. gada 17. maijs, 19:43

Trīs mēnešus pēc zemestrīces Sīrijā no gruvešiem izvelk "dzīvu skeletu"

Jauns.lv

Sīrijā no kādas mājas gruvešiem izvilkts "dzīvs skelets". Runa ir par novārgušu vīrieti, kurš brīnumainā kārtā izdzīvoja pēc zemestrīču sērijas februāra sākumā.

Toreiz tektonisko plātņu kustības dēļ seismiskās katastrofas pārklāja Turciju un tās kaimiņvalstis. Izdzīvojušo, kurš atrasts Kahramanmarašas provincē Turcijas dienvidaustrumos (blakus Sīrijas robežai), parādīja portāls "Akhbar. fouri".

Pagaidām žurnālisti apjūk minējumos, kā vīrietim izdevies izdzīvot faktiski pazemē bez ūdens un ēdiena. Viņa veselības stāvoklis ir kritisks: uz ķermeņa redzamas čūlas, organisms pilnībā novārdzis, viņš knapi runā.

Brīnumi notiek - pēc zemestrīces Turcijā un Sīrijā zem drupām atrod izdzīvojušos

Katru dienu no Turcijas, kuru 6. februārī satricināja postoša zemestrīce, pienāk brīnumainas ziņas par izdzīvojušajiem, kuri zem drupām spējuši izdzīvot ...

gallery icon

Šobrīd mediķi cīnās par viņa dzīvības glābšanu. Mediji precizē, ka viņš atrasts zem paša mājas gruvešiem, kas sabruka februāra sākumā 7,7 un 7,6 magnitūdas stipro zemestrīču sērijas dēļ.

Zemestrīce Sīrijā - no gruvešiem izglābti vairāk nekā tūkstotis cilvēku

Atgādināsim, ka pirmie pazemes grūdieni tika fiksēti Turcijā naktī uz 6. februāri (magnitūda tika fiksēta 7,7 līmenī). Pēc tam valsti pārņēma īsta seismoloģiska "kratīšana": zemestrīces atkārtojās vairākas reizes un skāra virkni kaimiņvalstu, tostarp Sīriju.

Postošā zemestrīce Turcijā un Sīrijā

Pirmdien notikušajās divās zemestrīcēs bojāgājušo skaits Turcijā un Sīrijā ir pārsniedzis 8100 cilvēkus, kamēr glābēji otrdien par spīti salam turpināja ...

gallery icon

Martā Sīrijas zemestrīcē bojāgājušo skaits pārsniedzis 5,8 tūkstošus cilvēku. Toreiz no gruvešiem izvilkt izdevās 1,5 tūkstošus cilvēku.

Turcijā dabas katastrofā gājuši bojā vairāk nekā 52 tūkstoši cilvēku. Jāatzīmē, ka martā Turcijas dienvidaustrumus atkal satricināja zemestrīce, vēsta UNIAN.