foto: AFP/Scanpix
Bijušie "Vagner" algotņi Krievijā ķeras pie reketa
"Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins mierina, ka jaunus noziegumus pastrādājot tikai 0,31% brīvlaisto cietumnieku.
Pasaulē
2023. gada 13. maijs, 11:59

Bijušie "Vagner" algotņi Krievijā ķeras pie reketa

Jauns.lv

Trīs bijušie "Vagner" bandas algotņi atgriezušies no kara Ukrainā un uzbrukuši kādam uzņēmējam Volgogradas apgabalā, pieprasot biznesu pārrakstīt uz viņu vārda, ziņo portāls V1.ru.

Ivans Žarkovs (28), Deniss Russkovs (40) un Aleksandrs Sagars (34) bija savervēti karam cietumā un pretī saņēma brīvlaišanu. Viņi bija notiesāti par slepkavību, laupīšanu, zādzību un narkotiku iegādi.

Atgriezušies trijotne ielauzās uzņēmēja mājā un pieprasīja atdot būvniecības un saimniecības preču veikalu apmēram pusmiljona rubļu vērtībā. Kad uzņēmējs atteicās, viņu sāka sist un draudēja noslepkavot, viens no uzbrucējiem izvilka nazi.

Pārbiedētais vīrietis parakstīja līgumu par automašīnas VAZ-2114, ar kuru ļaundari aizbēga, nolaupot naudu un dārglietas, kopumā par 155 000 rubļu. Uzņēmējs neesot bijis pazīstams ar noziedzniekiem un patlaban atlabst slimnīcā. Policija visus trīs ir aizturējusi.

Dienvidosetijā no kara atgriezies "vāgnerietis" nodūra 38 gadus vecu invalīdu, Kirovas apgabalā cits brīvlaists algotnis nogalināja 85 gadus veco kaimiņieni.

"Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins paziņojis, ka, "atstrādājot" kontraktu par karu, brīvībā iznākuši vairāk nekā 5000 bijušo ieslodzīto. Viņš mierina, ka jaunus noziegumus pastrādājot tikai 0,31% no viņiem.