foto: AP/Scanpix
"Adidas" pārdos daļu no apaviem, kuri tapuši sadarbībā ar reperi Kanje Vestu
Kanje Vests.
Pasaulē
2023. gada 12. maijs, 12:03

"Adidas" pārdos daļu no apaviem, kuri tapuši sadarbībā ar reperi Kanje Vestu

Jauns.lv

"Adidas" ir nolēmis pārdot daļu no apavem un citiem izstrādājumiem, ko tas izgatavojis kopā ar reperi Kanje Vestu, un daļu ienākumu ziedot labdarībai, vēsta BBC.

Vācijas sporta apģērbu gigants pagājušajā gadā pārtrauca sadarbību ar slavenību, kas tagad pazīstama kā Ye, pēc viņa antisemītiskiem komentāriem.

Šis lēmums uzņēmumam ir nesis zaudējumus mērāmus miljonos no apgrozījuma un radījis pirmos gada zaudējumus vairāk nekā trīsdesmit gadu laikā.

Sadarbībā tapušie apavi joprojām ir ļoti populāri tālākpārdošanas tirgū.

Uzņēmuma izpilddirektors Bjoerns Guldens sacīja, ka uzņēmums vēl tikai izstrādā pārdošanas kārtību.

"Tagad mēs cenšamies laika gaitā pārdot daļu no šīm precēm... preču sadedzināšana nebūtu risinājums," viņš sacīja uzņēmuma ikgadējā akcionāru sapulcē.

"Adidas" glabāšanā atrodas aptuveni 1,2 miljardi eiro vērti Yeezy apavi.

Guldena kungs sacīja, ka uzņēmums ir nolēmis pārdot daļu preču, nevis ziedot tās, jo nevēlas, lai preces nonāktu tirgū netieši.

Pagājušajā nedēļā Adidas paziņoja, ka, ja tas nolems "atkārtoti neizmantot" atlikušos nepārdotos Yeezy krājumus, tas šogad kaitēs tā darbības peļņai par 500 miljoniem eiro.

Uzņēmumu iesūdz tiesā investori, kuri apgalvo, ka Adidas zināja par Kanje Vesta problemātisko uzvedību vairākus gadus pirms sadarbības pārtraukšanas.