Skatījumu dēļ jūtūberis speciāli izraisa lidmašīnas katastrofu un iekuļas nepatikšanās
Izlēcis no lidmašīnas, Džeikobs filmē tās katastrofu (ekrānuzņēmums)
Pasaulē
2023. gada 12. maijs, 12:53

Skatījumu dēļ jūtūberis speciāli izraisa lidmašīnas katastrofu un iekuļas nepatikšanās

Jauns.lv

Amerikāņu jūtūberis, kurš skatījumu iegūšanas dēļ tīšām bija izraisījis lidmašīnas katastrofu, atzinis savu vainu federālās izmeklēšanas traucēšanā, paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

29 gadus vecais pilots un skaidaivers Trevors Džeikobs nolēma atzīt savu vainu apsūdzībā par pierādījumu iznīcināšanu un slēpšanu, lai traucētu federālajai izmeklēšanai. Noslēdzot vienošanos ar savas vainas atzīšanu, Džeikobs paziņoja, ka katastrofas video bija filmējis produkta sponsorēšanas darījuma ietvaros.

Džeikobam draud līdz 20 gadu cietumsods.

2021. gada 24. decembrī savā “YouTube” kanālā viņš publicēja lidmašīnas katastrofas video, to uzdodot par negadījumu elektrosistēmas atteices rezultātā. Katastrofas ieraksts izpelnījās vairāk nekā 2,9 miljonus skatījumu.

2021. gada novembrī viņš izlidoja no Santabarbaras lidostas Kalifornijā, uzstādījis kameras uz lidmašīnas un paņēmis līdzi izpletni. Viņš plānoja izlēkt no lidmašīnas un filmēt, kā bez pilota palikušais lidaparāts ietriecas zemē. Lidmašīna nogāzās Lospadresas nacionālajā mežā 35 minūtes pēc pacelšanās. Pēc veiksmīgas piezemēšanās Džeikobs devās uz katastrofas vietu un savāca kameras. Pēc lidmašīnas katastrofas viņš par to ziņoja varas iestādēm, apgalvojot, ka nezina precīzu avārijas vietu. Tomēr patiesībā viņš zināja, ar helikopteru ieradās katastrofas vietā un savāca atlūzas, kuras vēlāk iznīcināja.

Daži “YouTube” skatītāji skeptiski novērtēja “negadījumu”, norādot, ka pilots jau bija sagatavojis izpletni un nemaz nemēģināja nosēdināt lidmašīnu.