Pasaulē
2023. gada 11. maijs, 00:30

Doneckas apgabalā atklāti jauni masu kapi - krievu okupanti nogalinājuši simtiem cilvēku

Jauns.lv

Pēc Limanas un Svjatogorskas atbrīvošanas no krievu iebrucējiem Ukrainas likumsargi joprojām atrod jaunus kapus un neidentificētus līķus. Reģionā jau atrasti 385 līķi, no kuriem 103 vēl nav identificēti.

Pēc Doneckas apgabala policijas datiem, deokupētajās teritorijās kopumā atrasti 385 līķi, no kuriem 309 bija civiliedzīvotāji.

"Krievu agresijas upuru vidū ir 174 vīrieši, 117 sievietes, 6 bērni, vēl 12 cilvēku dzimums nav noskaidrots," teikts ziņojumā.

Vienlaikus tiek norādīts, ka turpinās bojāgājušo apzināšanas darbi - līdz šim ir identificēti 282 cilvēki. Tā Bogorodičnes ciemā, ko gandrīz pilnībā iznīcināja Krievijas karaspēks, tika izraktas divas vecāka gadagājuma sievietes un vīrietis. Vienā no pagalmiem tika apglabāti civiliedzīvotāji.

Turklāt Limanā tika ekshumēti vēl trīs civiliedzīvotāju līķi. Pēc sākotnējās informācijas, divi no viņiem gāja bojā apšaudes rezultātā, bet trešais gāja bojā okupācijas laikā dabisku iemeslu dēļ.

"Pēc deokupācijas pilsētas kapsētā tika atrasts masu kaps ar bojāgājušajiem Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, pēc tam tika sākts rūpīgs darbs, lai katru no viņiem identificētu," paziņoja policija.