Pasaulē
2023. gada 10. maijs, 14:53

Peskovs komentē Lukašenko aizbēgšanu no 9. maija parādes Maskavā

Jauns.lv

Krievijas Federācijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs komentējis Aleksandra Lukašenko aizbēgšanu no 9. maija parādes Maskavā. Viņš atsaucās uz Baltkrievijas prezidenta nodarbinātību.

"Kā jūs saprotat, būtu ārkārtīgi nekorekti man kaut ko teikt par Aleksandra Grigorjeviča veselību. Viņš bija kopā ar mums, viņš dalījās ar mums Uzvaras dienas priekā. Mēs esam ārkārtīgi pateicīgi Baltkrievijas vadībai un personīgi Aleksandram Grigorjevičam par to, ka viņš ir atradis šādu iespēju," Peskovu citē Krievijas propagandas mediji.

Krievijā atzīmē Uzvaras dienu, kur Putins izceļ "svēto" kauju ar Rietumiem Ukrainā

Ikgadējā uzrunā par godu PSRS uzvarai 1945.gadā pār Vāciju Vladimirs Putins apgalvoja, ka "pret Krieviju izvērsts īsts karš", Krievija devusi ...

gallery icon

Vienlaikus viņš norādīja, ka Lukašenko Minskā bija plānoti ar Uzvaras dienu saistīti pasākumi, kas arī bija iemesls viņa aizbraukšanai.

Lukašenko vizīte 9. maija parādē - kas zināms

Baltkrievu diktators Aleksandrs Lukašenko bija viens no nedaudzajiem Krievijai draudzīgo valstu līderiem, kurš ieradās uz parādi 9. maijā Maskavā. Tiesa, ilgi "svētkos" viņš neuzkavējās.

foto: AFP/Scanpix
Aleksandrs Lukašenko ierodas uz tikšanos ar Vladimiru Putinu Maskavā, Kremlī 2023. gada 5. aprīlī.

Baltkrievu diktatoram parādes laikā it kā kļuvis slikti, kā dēļ viņš steigā pametis Maskavu un izlaidis svinīgās pusdienas pie Vladimira Putina, vēsta UNIAN.

Knapa un īsa - Maskavas 2023. gada "uzvaras svētku" parāde

Lai nu kam, bet šodienas militārajai parādei Kremļa tuvumā nudien vajadzētu rosināt virkni jautājumu Krievijas pilsoņos, kuri svēti tic Maskavas ...

gallery icon