foto: AFP/Scanpix
Britu izlūkdienests skaidro, kāpēc Krievijā tiek atceltas 9. maija parādes
Putina uzruna Sarkanajā laukumā 2022. gada 9. maijā.
Pasaulē
2023. gada 6. maijs, 10:03

Britu izlūkdienests skaidro, kāpēc Krievijā tiek atceltas 9. maija parādes

Jauns.lv

Vairākos Krievijas reģionos tika atceltas 9. maija parādes. Iespējams, Krievijas Federācijas vadība arvien vairāk sāk just apdraudējumu no dronu "uzbrukumiem", ziņo Lielbritānijas Aizsardzības ministriju vietnē "Twitter".

Britu izlūkdienesti atzīmē, ka seši Krievijas reģioni un 21 pilsēta, kā arī tā dēvētā Krimas "vadība", atcēlusi 9. maija parādes. Kremlis svinīgu pieņemšanu nerīkos, un Maskava aprobežosies ar mazāka mēroga svinībām.

Turklāt Krievija atcēla "Nemirstīgo pulku", kura laikā tiek nestas bojāgājušo Otrā pasaules kara veterānu fotogrāfijas, kā arī Starptautiskās armijas spēles, kuru laikā tiek rīkots tā sauktais "tanku biatlons".

Dronu triecieni pa Kremli dažas dienas pirms Uzvaras dienas norāda uz Krievijā pieaugošo neaizsargātību pret šādiem uzbrukumiem un gandrīz noteikti ir pastiprinājis Krievijas vadības apdraudējuma sajūtu saistībā ar Uzvaras dienas notikumiem.

Izlūkdienestu pārstāvji uzskata, ka 9. maija pasākumu atcelšana, visticamāk, izraisīs neapmierinātības vilni saistībā ar karu Ukrainā.