foto: REUTERS/SCANPIX
ASV "McDonald's" restorānā nodarbina divus 10 gadus vecus bērnus 
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2023. gada 8. maijs, 07:09

ASV "McDonald's" restorānā nodarbina divus 10 gadus vecus bērnus 

Jauns.lv

Otrdien, 3. maijā, ASV Darba departaments paziņoja, ka divi 10 gadus veci bērni ir atrasti strādājam restorānā "McDonald's" Luisvilā - dažkārt pat līdz plkst.2 naktī, vēsta CNN.

Šis atklājums bija daļa no izmeklēšanas par bērnu darba tiesību pārkāpumiem dienvidaustrumos. Aģentūra arī atklāja, ka trīs franšīzes ņēmēji, kuriem pieder vairāk nekā 60 McDonald's veikalu Kentuki, Indiānā, Merilendā un Ohaio, nodarbināja 305 bērnus, lai tie strādātu vairāk nekā likumā atļautās stundas un veiktu uzdevumus, ko likums aizliedz jauniem darbiniekiem," teikts Darba departamenta paziņojumā.

Franšīzes ņēmēji "Bauer Food", "Archways Richwood" un "Bell Restaurant Group" uzreiz neatbildēja uz lūgumu sniegt komentārus. CNN ir sazinājusies arī ar McDonald's, lai saņemtu komentārus.

"Izmeklētāji no departamenta algu un darba samaksas nodaļas starp daudziem federālo darba likumu pārkāpumiem, ko pieļāvuši trīs Kentuki McDonald's franšīzes operatori, atklāja divus 10 gadus vecus darbiniekus Luisvilas McDonald's restorānā," teikts paziņojumā. "Izmeklētāji arī konstatēja, ka divi 10 gadus veci bērni tika nodarbināti, bet viņiem netika samaksāts, un dažkārt viņi strādāja līdz pat plkst. 2 naktī."

Paziņojumā teikts, ka par bērnu darba pārkāpumiem trim franšīzes ņēmējiem kopumā ir jāmaksā 212 754 ASV dolāru (192 782 eiro) civiltiesiskais naudas sods.

Ieskats restorāna "McDonald's" virtuvē

Restorānu tīkla "McDonald's" pārvaldītāja Latvijā "Premier Restaurants Latvia" apgrozījums šogad būs lielāks nekā pērn, trešdien žurnālistiem sacīja uzņēmuma rīkotājdirektors Baltijas ...

gallery icon

"Pārāk bieži darba devēji neievēro bērnu darba likumus, kas aizsargā jaunos darbiniekus," paziņojumā sacīja aģentūras algu un stundu darba samaksas nodaļas apgabala direktore Kārena Garneta-Civils. "Nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut, ka 10 gadus vecs bērns strādā ātrās ēdināšanas virtuvē pie karstiem griliem, krāsnīm un fritieriem."