foto: AP/Scanpix
Panākumu demonstrēšanai Prigožins izmanto "nacionālās aritmētikas īpatnības", rezultāts rada izsmieklu
Jevgēņijs Prigožins uz savu panākumu fona
Pasaulē
2023. gada 3. maijs, 15:28

Panākumu demonstrēšanai Prigožins izmanto "nacionālās aritmētikas īpatnības", rezultāts rada izsmieklu

Jauns.lv

Kad Krievijas plānotā blickrīga specoperācija “Kijivu trijās dienās” ieilgusi līdz 434. dienai, “Uzvaras svētki” nāk un aiziet, pozitīvu rezultātu uzrādīšanai okupantiem nākas ķerties pie aritmētikas trikiem, kas parāda vēl nožēlojamāku ainu.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina “pavāra” Jevgēņija Prigožina algotņu banda “Vagner” šobrīd ir faktiski galvenais Krievijas okupantu triecienspēks, taču arī tam jau gandrīz gadu nekādi neizdodas ieņemt Bahmutas pilsētu. Tuvojas kārtējais 9.maijs, priekšniecība prasa rezultātus, un Prigožins ar Krievijas propagandas medijiem ķēries pie viltīga trika, kā parādīt sekmes frontē.

Otrdien viņš paziņoja medijiem, ka “Vagner” spēki Bahmutā pārvietojušies uz priekšu par 160 metriem un tagad kontrolē 53 tūkstošus kvadrātmetru, savukārt ukraiņu kontrolē ir kaut kādi nieka “2,7 kvadrātkilometri ar kapeikām”.

53 tūkstoši pret 2,7 skan iespaidīgi, pilsēta gandrīz rokās un ukraiņu pretestība tūlīt būs salauzta? Kā tad! Elementāri aprēķini parāda, cik ļoti nožēlojamus rezultātus, kuru panākšanai okupanti zaudē tūkstošiem karavīru, propaganda uzpūš par panākumiem. Tātad — 53 000 kvadrātmetru ir … 0,053 kvadrātkilometru — nieka piecdesmitā daļa no ukraiņu kontrolētās teritorijas pilsētā.