foto: Aurimas Valujavičius/Instagram
Lietuvietis airu laivā pārpeld Atlantijas okeānu
Lietuvietis, airētājs Aurimas Valujavičius.
Pasaulē
2023. gada 26. aprīlis, 17:38

Lietuvietis airu laivā pārpeld Atlantijas okeānu

Jauns.lv

Lietuvietis, airētājs Aurimas Valujavičius otrdienas, 25. aprīļa, vakarā ar vienvietīgo laivu pabeidzis četrus mēnešus ilgušo ceļojumi pāri Atlantijas okeānam un sasniedza Maiami krastu. Ceļotājs dalījies ar savām pārdomām par garo ceļu.

“Dzīve ir vai nu drosmīgs piedzīvojums, vai nekas!” Pēc 120 dienām, 14 stundām un 48 minūtēm Atlantijas okeāns ir šķērsots! Daudz emociju, milzīgs pārbaudījums un desmitais dzīves ceļojums ir oficiāli īstenots! Tici sev, jo, ja tu neticēsi sev, tad kurš ticēs? Paldies visiem, kas palīdzēja piepildīt šo manu sapni, par siltajām un motivējošajām ziņām un paldies, ka ticat man! Un mēs atkal esam spēcīgi,” raksta Valujavičius.

Otrdienas vakarā ceļotāju Floridā sagaidīja viņa ģimene un aptuveni 100 lietuviešu ar karogiem, baneriem, prieka un lepnuma pilniem apsveikumiem. Aplausi nebeidzās pie Castle Harbor, tautastērpos tērpti fani skandēja "Aurimai", "Lietuva", "Ačiū".

Aurimas ir pirmais lietuvietis, kurš ar airu laivu šķērsojis okeānu no Eiropas līdz Ziemeļamerikai.

Lietuvietis varenajam ceļojumam gatavojās divus gadus. Viņš cerēja pārspēt pasaules rekordu, sasniedzot galapunktu 110 dienās, tomēr vējš izjauca plānus un ceļojumu nācās paildzināt.

Arī Latvija var lepoties ar savu airētāju - Kārli Bardeli. Viņš ceļo apkārt visai zemeslodei, izmantojot tikai savu muskuļu spēku. Kārlis ir pievarējis daudz kilometru pa sauszemi ar velosipēdu, bet pa ūdeni viņš ceļo airu laivā. Viņam izdevies pārpeldēt visus okeānus.