Pasaulē
2023. gada 25. aprīlis, 12:07

Cits pie cita ciešā rindiņā. Novosibirskā atrasts "Vagner" algotņu masu kaps

Jauns.lv

Kādā Krievijas pilsētas Novosibirskas kapsētā atrasts masu kaps ar privātās militārās kompānijas "Vagner" simboliku. Tajā atrodas vismaz 200 kapi, no kuriem daži uzradušies 2022. gada beigās un 2023. gada sākumā.

Gusinobrodskas kapsētā nofilmēts video ar desmitiem svaigu kapu. Krievu žurnālisti no "Tayga.info" pārbaudīja vietu un apstiprināja apbedījumu autentiskumu.

"Viens no kapsētas kvartāliem ir atvēlēts kapiem ar identiskiem krustiem, kuros norādīti vīriešu vārdi ar dzimšanas un miršanas datumiem - galvenokārt 2022. gada beigas un 2023. gada pirmie mēneši," raksta laikraksts.

foto: Ekrānuzņēmums
Viens no kapsētas kvartāliem ir atvēlēts kapiem ar identiskiem krustiem.

Laikraksts norāda, ka lielākajā daļā no tiem ir vainagi, ar kuriem Krievijas mediji saista "Vagner" algotņus. Uz vairākiem kapiem bija redzami tikai vainagi Krievijas karoga krāsās.

Pēc aptuvenām aplēsēm, kā precizē žurnālisti, redzami vairāk nekā 200 kapi.

Iepriekš Krievijas Federācijas Irkutskas apgabalā tika atklātas divas Ukrainā nogalināto iebrucēju apbedījumu vietas. Tur apglabāti Krievijas armijā mobilizētie un "Vagner" algotņi.

No 50 000 algotņu, ko "Vagner" kompānijas dibinātājs Jevgeņijs Prigožins savāca no Krievijas cietumiem, aptuveni piektā daļa palikusi frontē Ukrainā.